L.Linkevičius susitiko su Japonijos ir Moldovos UR ministrais

Bratislavoje

L.Linkevičius lankosi Bratislavoje.<br>T.Bauro nuotr.
L.Linkevičius lankosi Bratislavoje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2016, 10:00 AM, atnaujinta May 28, 2017, 5:50 PM

Susitikime su Japonijos užsienio reikalų valstybės ministru Yoji Muto aptarti dvišaliai politiniai, ekonominiai bei kultūriniai ryšiai, regionų aktualijos.

L.Linkevičius pažymėjo, kad Lietuvos ir Japonijos draugystę šiandien stiprina Japonijos diplomato Čijunės Sugiharos atminimas.

„Dažnai pateikiu iškilaus Japonijos diplomato Č.Sugiharos gyvenimo istoriją kaip pavyzdį ir mūsų šalies diplomatams. Jo žygdarbis gelbėjant ne tik žydus, bet ir žmogiškąsias vertybes yra simbolis ir pavyzdys visam pasauliui,“ – sakė Lietuvos ministras.

Susitikime taip pat aptartas Lietuvos ir Japonijos bendradarbiavimas energetikos, gynybos ir švietimo srityse bei bendradarbiavimas tarptautinėse organizacijose. Y.Muto pažymėjo sėkmingas Lietuvos pastangas ir pažangą, siekiant narystės Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje.

Ministras L.Linkevičius padėkojo Japonijos diplomatams už gražias Japonijos iniciatyvas paminėti 25-ąsias diplomatinių santykių atkūrimo metines, kaip puikų to pavyzdį paminėdamas balandžio 16 d. apyvartoje pasirodysiantį pašto ženklą. Pašto ženklą sukūrė dailininkė Evelina Paukštytė: jame pavaizduoti vieno iš svarbiausių Japonijos simbolių – žydinčių sakurų – žiedai bei abiejų šalių Parlamento rūmai.

Penktadienį užsienio reikalų ministras L.Linkevičius taip pat susitiko su Moldovos Respublikos užsienio reikalų ir Europos integracijos ministru Andreju Galburu. Tai buvo pirmasis ministrų susitikimas po to, kai sausio pabaigoje Moldovoje buvo paskirta naujoji vyriausybė.

Susitikimo metu ministras L.Linkevičius pabrėžė, kad Lietuva išlieka patikima Moldovos partnerė ir toliau remia šalies eurointegracinius siekius. Anot L.Linkevičiaus, Lietuva atidžiai stebi situaciją Moldovoje ir vertina šalies pasiryžimą įgyvendinti įsipareigojimus, kuriuos Moldova prisiėmė, pasirašydama Asociacijos sutartį su Europos Sąjunga. Ministras L.Linkevičius ragino Moldovą dėti dar daugiau pastangų, nes tolesnė ES parama priklausys tik nuo realių rezultatų įgyvendinant šaliai taip reikalingas reformas.

Ministrai kalbėjo apie Moldovos įgyvendinamas reformas teisingumo sistemos, bankų sektoriaus bei kovos su korupcija srityse. Lietuvos diplomatijos vadovas pažymėjo, kad Lietuva yra pasirengusi dalintis patirtimi sprendžiant šiuos klausimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.