Prezidentės patarėjas: „Seimas bando daryti spaudimą“

Neseniai teisme nuskambėjo siūlymas, kurį palaikė daugiau nei 70 Seimo narių, kurių teigimu, būtina sudaryti laikinąją tyrimo komisiją dėl „manipuliavimo viešojoje erdvėje žvalgybos ir kriminalinės žvalgybos bei ikiteisminio tyrimo duomenimis, galimai neteisėto poveikio teisėsaugos institucijoms, įtraukiant jas į politinę kovą“.

Prezidentūra Seimo iniciatyvą dėl tyrimo komisijos kūrimo vadina bandymu daryti spaudimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Prezidentūra Seimo iniciatyvą dėl tyrimo komisijos kūrimo vadina bandymu daryti spaudimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2016, 8:21 AM, atnaujinta May 28, 2017, 11:08 AM

Prezidentė patarėjas vidaus klausimais Mindaugas Lingė „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ apie tokius parlamentarų ketinimus kalbėjo: „Esame susipažinę su šia iniciatyva. 75- Seimo nariai, bet didžioji dalis – teisėsaugos akiratyje atsidūrusios partijos, kurių atstovai turi problemų su teisėsauga. Nepaskutinį vaidmenį vaidina ir prasidėjusi rinkiminė kova, gyvename rinkimų išvakarėse. Tokią iniciatyvą galima traktuoti kaip tam tikrą dėmesio nukreipimą nuo problemų, susijusių su teisėsauga.

Tai spaudimas teisėsaugai ir žiniasklaidai, siekis įbauginti ir keršyti už savo funkcijų vykdymą. Išrinktųjų ir neliečiamųjų mūsų valstybėje nėra“, – kalbėjo M.Lingė ir pridūrė, kad viešojoje erdvėje esama daug spekuliacijų dėl teisėsaugos darbą.

„Teisėsauga nepersekioja be pagrindo. Matome, kad specialiųjų tarnybų darbo kokybė gerėja, daugiau bylų pasiekia teismus“, – kalbėjo pašnekovas ir pridūrė, kad šios koalicijos atstovai periodiškai siekia pakeisti pareigūnų skyrimo tvarką vienokia ar kitokia forma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.