Jie žadėjo 1509 litus, mes – 1250 eurų

Rinkimų vajaus burbulai apie politikus dažnai pasako ne mažiau nei jų darbai.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2016, 7:06 AM, atnaujinta May 28, 2017, 5:04 AM

Antai konservatorių sosto paveldėtojo G.Landsbergio pažadai aiškiai rodo, kad jis – geras mokinys, galintis net pranokti savo mokytojus. Tik bėda, kad šis princas, atrodo, mokosi ne iš savo pirmtakų – senelio ar vadovėlinio ekspremjero, o iš jų pikčiausios priešininkės Darbo partijos tėvo V.Uspaskicho.

Pamenate, kaip pastarasis veikėjas rasdavo kelią į rinkėjų širdis? Tiesiu taikymu – ledai, šokiai TV ekrane ir, žinoma, itin konkretūs pažadai, kurių bene garsiausias – 1509-ių minimali alga.

Tiesa, tai buvo tik litai ir, ko gero, neatskaičius mokesčių. O štai G.Landsbergis, vakar pompastiškai pristatęs savo partijos rinkimų programą, septynmyliais žingsniais žengė daug toliau: vidutinė alga bus 1250 eurų į rankas, vidutinė pensija – 400 eurų, be to, bus 147 tūkst. naujų darbo vietų, 80 tūkst. sugrįžusių dirbančių žmonių ir 6,88 mlrd. eurų naujų investicijų į Lietuvos ekonomiką.

Visi tie skaičiai apkaišyti skambiais šūkiais. Kaip tokia gerovė bus pasiekta, ne taip ir svarbu.

Juk tai jau įrodė anūko dvasinis tėvas V.Uspaskichas.

Iškalbingais užmojais ką tik sukibirkščiavo ir buvęs socialliberalas, buvęs socialdemokratas, o dabar lyg ir nepartinis V.Simulikas. Jis pasiūlė uždrausti prekybą alkoholiu per didžiausiomis demokratijos šventėmis laikomus rinkimus.

Svaigalai svaigalais, bet toks siūlymas aiškiai rodo, kad vis dar besimaivantis V.Simulikas su savo „visuomenininkų komitetu“ per rinkimus įsitvers į patraukliausio šiuo metu blaivininko R.Karbauskio skverną.

Dabar galite įsivaizduoti, koks turtingas bus rinkėjas, kuris į rankas gaus 1250 eurų ir nė vieno cento neišleis net alaus bokalui, kad galėtų pasiūlyti tostą už žadėtojų ir draudėjų pergalę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.