Su liberalais Seimo rinkimuose dalyvaus Arūnas Gelūnas

Su Liberalų sąjūdžiu Seimo

A.Gelūnui liberalai žada kultūros ministro postą.<br>lrytas.lt archyvo nuotr.
A.Gelūnui liberalai žada kultūros ministro postą.<br>lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-21 10:40, atnaujinta 2017-05-28 04:28

Liberalų sąjūdžio valdyba trečiadienį taip pat patvirtino jį šešėliniu kultūros ministru, BNS patvirtino partijos pirmininkas Eligijus Masiulis.

„Vakar partijos valdyba patvirtino A.Gelūną šešėliniu kultūros ministru, taip pat jis dalyvaus Seimo rinkimuose Liberalų sąjūdžio sąraše“, – BNS sakė E.Masiulis.

„Arūnas buvo vienas geriausių Lietuvos kultūros ministrų, jį labai palankiai vertina šalies kultūros bendruomenė.

Džiaugiuosi, kad jis sutiko vėl prisijungti prie mūsų komandos“, – partijos paskelbtame pranešime cituojamas Liberalų sąjūdžio lyderis E.Masiulis.

A.Gelūnas BNS teigė, kad diplomatinės tarnybos neatsisakys, nes jo ambasadoriaus kadencija baigiasi lapkritį. Diplomatas sakė neketinantis aktyviai dalyvauti rinkimų kampanijoje.

„Aš geriausiu atveju galėsiu būti tik pasyvus dalyvis, toliau dirbsiu savo diplomatinį darbą, nes į vienmandatę apygardą aš neinu“, – kalbėjo A.Gelūnas. Jo teigimu, liberalų pasiūlymas dalyvauti rinkimuose nebuvo netikėtas.

„Liberalai man siūlė jau dalyvauti ir anuose rinkimuose kartu su jais, bet kadangi tas UNESCO pasiūlymas buvo glaudžiau susijęs su tuo, kas man yra geriau pažįstama, tai aš pasirinkau tą sritį, kurioje galiu daugiau nuveikti“, – sakė ambasadorius.

A.Gelūnas yra baigęs Vilniaus dailės akademiją, filosofijos daktaro disertaciją jis apgynė Vytauto Didžiojo universitete. 2001–2010 metais jis dirbo akademinį darbą įvairiuose šių aukštojo mokslo įstaigų padaliniuose, 1995–1997 metais stažavosi Nacionaliniame menų universitete Tokijuje.

Nuo 2010-ųjų A.Gelūnas dirbo Lietuvos kultūros ministru, o nuo 2012-ųjų iki šiol eina Lietuvos ambasadoriaus prie UNESCO.

Liberalų sąjūdis šešėline kultūros ministre pernai rudenį buvo patvirtinęs parlamentarę Dalią Teišerskytę.

Tačiau pastaroji neteko šešėlinio ministrų kabineto posto po to, kai viešai pasvarstė, jog kartą lėktuve jai teko sėdėti šalia „negro“, o šis kvepėjo taip pat, kaip klozetas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.