Stenogramas lygino su atominiu ginklu

Premjeras Algirdas Butkevičius pripažintas nukentėjusiuoju ikiteisminiame tyrime dėl Druskininkų mero Ričardo Malinausko pokalbių telefonu su politikais stenogramų paviešinimo.

„Aš kreipiausi į Generalinę prokuratūrą, vyksta ikiteisminis tyrimas, aš esu pripažintas nukentėjusiuoju“, – ketvirtadienį patvirtino A.Butkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
„Aš kreipiausi į Generalinę prokuratūrą, vyksta ikiteisminis tyrimas, aš esu pripažintas nukentėjusiuoju“, – ketvirtadienį patvirtino A.Butkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt, BNS

2016-04-22 07:13, atnaujinta 2017-05-28 02:10

„Aš kreipiausi į Generalinę prokuratūrą, vyksta ikiteisminis tyrimas, aš esu pripažintas nukentėjusiuoju“, – ketvirtadienį patvirtino A.Butkevičius.

Kiek anksčiau kalbėdamas Žinių radijui premjeras nepriimtina pavadino situaciją, kai buvo paviešintos pokalbių telefonu stenogramos: „Galima bet kokį politiką eliminuoti iš politinio lauko, jei paskelbsi kokias nors stenogramas. Teisininkai tai vertina kaip atominį ginklą. Atominis ginklas naikina viską.“

Nukentėjusiaisiais taip pat pripažinti R.Malinauskas ir aplinkos ministras „tvarkietis“ Kęstutis Trečiokas.

Gavę nukentėjusiojo statusą, premjeras, Druskininkų meras ir aplinkos ministras atliekant tyrimą įgijo įvairių teisių, pavyzdžiui, teikti įrodymus, prašymus, reikšti nušalinimus, skųsti teisėsaugos institucijų veiksmus.

Pagal įstatymus nukentėjusysis taip pat privalo duoti parodymus ir atsako už melagingus parodymus kaip liudytojas.

Generalinė prokuratūra tyrimą dėl stenogramų paviešinimo teisėtumo pradėjo kovo pradžioje po to, kai vasarį buvo nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl galimo neteisėto poveikio rengiant Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių zonų panaikinimo.

Manoma, jog politikų pokalbių stenogramas paviešino kai kurie Seimo Antikorupcijos komisijos nariai. (BNS, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.