Lietuvos kariai pirmą kartą išbandys įsigytas vokiškas haubicas

Šią vasarą kasmetinėse

Pirmosios pernai įsigytos haubicos į Lietuvą bus pristatytos gegužės – birželio mėnesį.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Pirmosios pernai įsigytos haubicos į Lietuvą bus pristatytos gegužės – birželio mėnesį.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2016, 11:15 AM, atnaujinta May 27, 2017, 7:56 PM

Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos bataliono vadas pulkininkas leitenantas Aušrius Buikus BNS sakė, kad pratybos „Ugninis griausmas 2016“ bus vienos didžiausių Lietuvos istorijoje.

„Pirmą kartą istorijoje mes planuojame šaudyti su batalionu ir šaudysime su naujomis sistemomis „Panzerhaubitze“, šaudysime su savo keturiom ir keturias duos vokiečiai. Taip pat pirmą kartą bataliono istorijoje šaudys šauktiniai su tuo, ką dabar turime“, – BNS sakė karininkas.

Pasak jo, pirmosios pernai įsigytos haubicos į Lietuvą bus pristatytos gegužės – birželio mėnesį.

Šiuo metu Artilerijos batalione esančios velkamos 105 mm haubicos gali naikinti taikinius maždaug 11 kilometrų atstumu. Gavus 155 mm kalibro savaeiges „PzH2000“ haubicas, bataliono efektyvaus šūvio nuotolis padidės iki 40 kilometrų. Lietuvos įsigijami 16 pabūklų bus skirti kovinėms užduotims, po vieną – šaudymo ir vairavimo treniruotėms, dar trys – atsarginėms dalims.

Kartu Lietuvos kariuomenė iš Vokietijos gaus 26 šarvuotas vadovavimo mašinas M577 V2 ir šešis evakuacinius tankus BPZ2. Visa įsigyjama technika naudota Vokietijos ginkluotosiose pajėgose.

Pratybos „Ugninis griausmas“ vyks pirmoje rugpjūčio pusėje. Jose, be Lietuvos karių, turėtų dalyvauti apie 500 sąjungininkų iš Portugalijos, Jungtinių Valstijų, Vokietijos ir Latvijos. Planuojama, kad į pratybas atvyks ir maždaug 50 ukrainiečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.