A. Butkevičius prisipažino, kad nemokėjo apsiginti

Reaguodami į politinių oponentų puolimą ir viešojoje erdvėje pasirodančią netikslią informaciją apie valdžios sprendimus, socialdemokratai žada imtis veiksmų tvarkant viešuosius ryšius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt, BNS

Apr 26, 2016, 5:00 AM, atnaujinta May 27, 2017, 3:57 PM

Pastaruoju metu krentant pagrindinės valdančiųjų partijos reitingams socialdemokratų lyderis premjeras Algirdas Butkevičius pripažino, kad pastaruoju metu buvo padaryta viešųjų ryšių klaidų, vėluojant sureaguoti į viešojoje erdvėje pasirodančią informaciją. Bet, pasak politiko, „tos klaidos buvo ne faktinės“.

A.Butkevičiaus aiškinimu, su daug netikslių pranešimų visuomenė susiduria Seime svarstant vadinamąjį socialinį modelį.

Premjeras pateikė pavyzdį, kai nuskambėjo netiksli informacija, kad nėščios moterys galės būti atleidžiamos iš darbo, o atsakomybę už socialinį modelį prisiėmę socialdemokratai į tai niekaip nereagavo.

„Jeigu visi tie skandalai būtų tikri, būtų galima į juos atsakyti tam tikrais argumentais.

Bet kadangi skandalai būna sukurti, gali tiktai pasakyti, jog tai netiesa“, – apie politinių oponentų puolimą kalbėjo kairiųjų vedlys.

Socialdemokratų partijos rinkimų štabo vadovas Seimo vicepirmininkas Algirdas Sysas tvirtino, kad juos puola ne tik opozicija, bet ir prezidentė Dalia Grybauskaitė: „Ji jau nuo 2012 metų yra įsitraukusi į rinkimų kampaniją prieš socialdemokratus.“

Anot parlamentaro, prieš partiją vykdomas puolimas peržengia padorumo ribas.

A.Syso teigimu, socialdemokratai prieš kurį laiką pakeitė rinkimų kampanijos taktiką: „Mes tikrai nebūsime pasyvūs stebėtojai, pamatysite.“ 

Sąrašai beveik aiškūs

Socialdemokratų partijos taryba preliminariai pritarė kandidatų daugiamandatėje apygardoje sąrašui.

Pirmasis partijos kandidatų dešimtukas toks: premjeras A.Butkevičius, Seimo vicepirmininkas A.Sysas, Lietuvos atstovė Europos audito rūmuose R.Budbergytė, krašto apsaugos ministras J.Olekas, Seimo nariai R.Popovienė, G.Kirkilas, I.Šiaulienė, sveikatos apsaugos ministras J.Požela, premjero patarėja A.Kontrimienė, Seimo narys J.Sabatauskas.

Antrajame ir trečiajame dešimtukuose taip pat dominuoja dabartiniai parlamentarai.

Per partijos suvažiavimą gegužės 1-ąją, numatoma patvirtinti 141 kandidato pavardę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.