Vienas našlės kozirių – didelė A. Brazausko kolekcija

Siekdama įrodyti, kad prezidento Algirdo Brazausko sukauptos vertybės netilps jokiame bute, jo našlė iš muziejaus atsiėmė vyro apdovanojimus. Jų prisireikė, kad antstoliai užfiksuotų kuo daugiau daiktų.

A.Brazauskas labai mėgo medžioti ir turėjo didelę peilių kolekciją.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
A.Brazauskas labai mėgo medžioti ir turėjo didelę peilių kolekciją.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė („Lietuvos rytas“)

Apr 27, 2016, 9:04 AM, atnaujinta May 27, 2017, 12:28 PM

„Kodėl Kristina Brazauskienė prezidento sukauptomis kolekcijomis susirūpino tik pasibaigus rezidencijos nuomos sutarčiai?“ – Vilniaus miesto apylinkės teisme vakar stebėjosi prezidentės patarėjas Tadas Varapnickas.

Prezidentūra siekia K.Brazauskienę iškeldinti iš namo Turniškėse pasibaigus nuomos sutarčiai.

Penkerių metų sutartis baigėsi praėjusių metų spalį, bet moteris tuomet pareiškė, jog iš patalpų ją gali iškeldinti tik teismas.

Baigiantis sutarčiai našlė susirūpino ir A.Brazausko sukauptomis knygų, apdovanojimų, medžioklės trofėjų bei paveikslų kolekcijomis. Ji pasikvietė antstolius, kurie viską nufotografavo, ir tas nuotraukas pateikė teismui.

Prezidentūros atstovas teisme atskleidė, jog bandydama įrodyti, kad daiktų labai daug, našlė griebėsi gudrybės. Iš Lietuvos nacionalinio muziejaus ji atsiėmė prezidento apdovanojimus, kurie muziejuje buvo laikomi nuo 2012 metų. Ekspozicija buvo skirta A.Brazausko 80 metų jubiliejui.

Prezidento kolekcijos buvo pagrindinis motyvas, dėl kurio našlė atsisakė Vyriausybės jai pasiūlyto buto Vilniuje.

„Šis butas – nesaugus ir per mažas. Į jį galėtų tilpti nebent A.Brazausko knygos. Dabar šios vertybės laikomos saugomoje teritorijoje, o ten jas saugoti būtų įmanoma tik privačia iniciatyva“, – paaiškino K.Brazauskienės advokatas Alvydas Kraujelis.

Bet T.Varapnickas aiškino, jog A.Brazausko apdovanojimus eksponavęs Nacionalinis muziejus priimtų ir kitas jo kolekcijas: „Dabar jos laikomos saugomoje teritorijoje, o tuomet būtų galima parodyti visuomenei.“

Prezidentūros atstovas atmetė priekaištus dėl K.Brazauskienei pasiūlyto per ankšto buto Antakalnyje, nes įstatymuose nėra numatyta, kokio ploto būstas suteikiamas tokiais atvejais.

K.Brazauskienė teismo prašė pripažinti negaliojančia 2010 metais pasirašytą nuomos sutartį penkeriems metams ir ją pratęsti 10 metų. Advokatas A.Kraujelis aiškino, kad ji nesiekia patalpomis naudotis neterminuotai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.