Ar tikrai visi komentatoriai – psichiniai ligoniai?

„Feisbuku nesinaudoju, o komentarus rašo turintys psichinių problemų“, – šią savaitę premjeras pasakė Žinių radijuje.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-29 10:15, atnaujinta 2017-05-27 05:43

Ar tikrai visi anoniminiai komentatoriai – tokie? Svarbiausia, kad Lietuvoje už nusikalbėjimą nesodina. Net į Vasaros gatvę. Antraip vietos ten neliktų. Juokas juokais, bet nenustebsiu, kai po tokios įžvalgos socialdemokratai praras dar daugiau rėmėjų.

Dėl nusikalbėjimų niekas negresia ir V.Mazuroniui. Nors jis reklaminiame video klipe bando primityviai suvaidinti Donaldo Trumpo ir neorasisto mišinį pavadinimu „Mes pabėgėlių neįsileisime“. Kad tie pabėgėliai, kaip ir mūsiškiai emigrantai į V.Mazuronio Lietuvą atbėgti ar sugrįžti nesiruošia, ne tiek svarbu.

Yra, deja, tokių artistų, neturinčių nė lašo savikritikos. Grynas egoizmas: kuo bukiau, tuo geriau. D.Trumpas tuo JAV visuomenės bukumu ir žaidžia. Dalies JAV visuomenės, noriu patikslinti.

Pas mus tamsuolių irgi netrūksta. Todėl panašiems „politikams“ , tiems, nuolat nusikalbantiems, skiriamos geriausios vietos partijų sąrašuose. Kol bus nesąmoningų rinkėjų, tol pajamos ir privilegijos garantuotos iki grabo lentos. Mat ta nesąmoninga dalis visuomenės akivaizdžiai kenčia nuo sadomazochistinių tendencijų. Politikai, vieni atvirai, kiti kiek inteligentiškiau išvadina juos psichiniais ligoniais, bet tie vis ploja, šaukia vivat!

Geriausia, žinoma, jeigu būtų pavykę Seimui prastumti apynasrį žiniasklaidai. Žiūrėk, koks išskirtinai mielas sutarimas tarp partijų buvo pasiektas. Tik kelios dienos pasitarimui ir – apynasris.

Tie „žurnaliūgos“ tuojau būtų rašę tik liaupses partijai ir Vyriausybei, Seimo nariams, valdininkams. Ypač – tiems nusikalbantiems gyvenimas šviesesnis taptų. Deja, nepasisekė. Prezidentė parodė itin retą neeilinę išmintį ir įstatymo pataisą vetavo. Belieka tik iš nusivylimo komentatorius išvadinti psichiniais ligoniais.

Bet, gal žmogus neklydo? Juk atsirado dar viena naujai sena partija, ar judėjimas, nelabai suprasi kas per vienas – Valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Jos nariai tikrai ir skaito, ir komentuoja.

Beje, ši sąjunga kartu su V.Mazuroniu ir R.Paksu kovoja dėl tų varganų 100 tūkstančių besikalbančiųjų su marsiečiais, dėl jų malonės, dėl jų balsų. Jeigu ir toliau žmonės bus vadinami psichiniais ligoniais, pusę socialdemokratų regionuose atsidurs LVŽS gretose. Tada šis (ne)politinis judėjimas kartu su dešiniaisiais po rinkimų formuos naują Vyriausybę. O juk turėtų būti atvirkščiai, jeigu tikėti statistika. Šiandienos statistika, turiu omenyje.

Rinkimų periodas ypač jautrus partijoms siekiančioms patekti į Seimą. Vienos žada į valias, kai kuriuos bando išlaikyti padorumo, solidumo aurą. Bet panašūs pasisakymai, leptelėjimai rodo nesiskaitymą su žmonėmis, rodo arogantiškumą.

Viena, kai vienas ar kitas apžvalgininkas leidžia sau pasisakyti aštriau. Visai kita, kai iš aukšto ir be jokio rimto pagrindo žmonės išvadinami psichiniais ligoniais vien dėl to, kad diskutuoja po juos dominčiais straipsniais ar komentarais. Ir juos išvadina ne kas kitas, o Lietuvos vyriausybės ministras pirmininkas į rinkimus ėjęs su šūkiu „Svarbiausia žmogus!“.

Kas tokio pritrenkiančio per pastaruosius ketverius metus galėjo atsitikti, kad tad tas svarbiausias žmogus tapo, anot premjero, psichiniu ligoniu? Įdomu, kas premjerui padėjo diagnozuoti skaitytojams psichinę ligą? Juk su psichologais ir psichiatrais Lietuvoje gan striuka. Ypač su psichologais.

Nes vis dar atsiranda Lietuvoje žmonių įsitikinusių, kad nustojus žiniasklaidai ar partijų nariams kritikuoti savo vadovus, tuojau Lietuva taptų rojumi žemėje. Net būtų pamiršti tie nelemti kalafiorai.

Pastarųjų kaina, pasirodo, daug svarbiau už visokias ten sėkmingas ekonomines ir socialines politikas, kurių išdavoje žmonės vis dar masiškai palieka savo gimtinę. Laukiu nesulaukiu, kad kažkas viršuje nurodys sumažinti kalafiorų kainą. Arba pažadės susidoroti su nevidonais pakėlusiais kalafiorų kainą iki neįmanomų aukštybių.

V.Mazuroniui siūlau susukti atskirą video klipą skirtą kalafiorams ir pasitikėjimas jo partijai, kurios pavadinimas šį kartą „Darbo partija“ šaus į viršų.

Tik nevalia išvadinti skaitytojus psichiniais ligoniais, nes ir šūkis „Garantuojame žemas kalafiorų kainas per sekantį penkmetį“ nepadės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.