Alkoholis žlugdo Akmenės rajono teisėjos karjerą

Akmenės rajono apylinkės teismo teisėja Virginija Jokubauskienė darbe neblaivi buvo ne kartą. Tai vakar tvirtino kita šio teismo teisėja Daiva Maneikienė.

V.Jokubauskienė buvo kabinete, o atvykę žmonės iškart pajuto alkoholio kvapą. Teisėjos buvo paprašyta paaiškinti, iš kur tas kvapas ir ar ji sutiktų pasitikrinti blaivumą.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
V.Jokubauskienė buvo kabinete, o atvykę žmonės iškart pajuto alkoholio kvapą. Teisėjos buvo paprašyta paaiškinti, iš kur tas kvapas ir ar ji sutiktų pasitikrinti blaivumą.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“ ir BNS inf.

Apr 30, 2016, 11:00 AM, atnaujinta May 27, 2017, 2:55 AM

Laikinai Akmenės rajono apylinkės teismo pirmininko pareigas dabar einanti D.Maneikienė vakar dalyvavo Teisėjų tarybos posėdyje, kuriame svarstyta, ar patarti prezidentei Daliai Grybauskaitei dėl V.Jokubauskienės atleidimo iš pareigų už teisėjo vardo pažeminimą.

Pasak D.Maneikienės, alkoholio kvapas sklandė ne tik teisėjos V.Jokubauskienės kabinete, bet ir teismo koridoriuose. Kartą neblaivi teisėja vedė pasitarimą dėl teismo darbo su policijos atstovais.

D.Maneikienė pasakojo, kad šiame teisme pradėjo dirbti pernai spalį. Jau ateidama į šį darbą buvo girdėjusi kalbų apie V.Jokubauskienės polinkį į alkoholį.

Gruodį teisme vyko teisėjų ir policijos atstovų susirinkimas dėl teisėjų darbo organizavimo nagrinėjant administracines bylas.

„Dar net neužėjus į kabinetą buvo juntamas stiprus alkoholio kvapas. Mano kolegė jau buvo apsilankiusi kabinete, kitai teisėjai dėl to buvo šokas“, – pasakojo D.Maneikienė.

Ji sakė, kad dabar pyksta ant savęs, jog ir pati yra dalyvavusi susirinkime, kuriame V.Jokubauskienė galbūt buvo neblaivi.

V.Jokubauskienė vakar posėdyje sakė, kad jai sunku kalbėti, ji neprisimenanti, jog akivaizdžiai būtų buvusi neblaivi.

Teisėja tikino, kad už jos kabineto sienų veikia restoranas ir iš jo sklinda įvairūs kvapai.

Kad teisėja turi bėdų dėl alkoholiu, Teisėjų taryboje kalbėjo ir Šiaulių apygardos teismo pirmininkas Vytautas Kursevičius. V.Jokubauskienei buvo siūloma susiimti, tačiau ji neigė turinti šią priklausomybę.

Teisėjų tarybai jau dukart nėra pavykę priimti sprendimo dėl Akmenės teisėjos, nes ji pateikdavo dokumentus, kad negali dalyvauti posėdyje dėl ligos.

Į Teisėjų etikos ir drausmės komisiją dėl drausmės bylos iškėlimo teisėjai V.Jokubauskienei kreipėsi Šiaulių apygardos teismo pirmininkas.

Prezidentė yra sustabdžiusi šios teisėjos įgaliojimus, iki bus priimtas sprendimas dėl atleidimo.

Apie galimą tuomet dar laikinai Akmenės rajono apylinkės teismo pirmininko pareigas ėjusios V.Jokubauskienės girtumą apygardos teismui buvo pranešta vasario 19 dieną.

Šiaulių apygardos teismo pirmininkas su kolegomis iškart nuvyko į Akmenės rajono apylinkės teismą.

V.Jokubauskienė buvo kabinete, o atvykę žmonės iškart pajuto alkoholio kvapą. Teisėjos buvo paprašyta paaiškinti, iš kur tas kvapas ir ar ji sutiktų pasitikrinti blaivumą.

Bet V.Jokubauskienė atsisakė tai daryti ir paaiškino, kad buvo susinervinusi išvakarėse, vakare vartojo alkoholį ir mažai miegojo.

Už šiurkščius etikos pažeidimus ir teisėjo vardo pažeminimą teisėja gali netekti savo pareigų, taip pat teisės į teisėjo valstybinę pensiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.