A. Butkevičius: „Pralaimėjus neliksiu LSDP vadovo poste“

Sekmadienį po pirmosios Socialdemokratų partijos suvažiavimo dalies surengtoje spaudos konferencijoje buvo aptarta ne tik partijos rinkimų programa, bet ir permainos, kurios lauktų, jei partija pralaimėtų rinkimus.

A.Butkevičius: „Pralaimėjus neliksiu LSDP vadovo poste.“<br>J. Stacevičiaus nuotr.
A.Butkevičius: „Pralaimėjus neliksiu LSDP vadovo poste.“<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2016, 2:53 PM, atnaujinta May 27, 2017, 12:41 AM

LSDP lyderis Algirdas Butkevičius teigė, kad tikisi, jog po rudenį vyksiančių Seimo rinkimų jo vadovaujama partija gaus ne mažiau vietų parlamente nei šioje Seimo kadencijoje. Šiuo metu socialdemokratai parlamente turi 39 vietas.

Paklaustas, kokių priemonių prieš rinkimus ketina imtis, kai kitos partijos alsuoja į nugarą, o pačios LSDP reitingai krinta, A.Butkevičius sakė: „Partija turėjo puikius reitingus trejus su puse metų, partija vadovauja Vyriausybei. Kiekvienas kandidatas į Seimą supranta, kad reikalingas tiesioginis kontaktas su rinkėjais. Tai tiesioginis būdas perduoti informaciją.“

Suvažiavime sakydamas kalbą A.Butkevičius pabrėžė, kad partijai pralaimėjus rinkimus jis prisiimtų asmeninę atsakomybę: „Tokia partijos pirmininko dalia, jei rinkimai nepavyks, savaime suprantama, kad demokratinėje šalyje gali atsitikti taip, kad reikės su partijos pirmininko pareigomis atsisveikinti.“

Paprašytas patikslinti, ką konkrečiai laikytų nesėkme, A.Butkevičius teigė: „Nepavyks tada, jei liksime opozicijoje.“

Suvažiavimo metu, anot LSDP vadovo, buvo nubrėžtos tam tikros gairės, ką partija turi nuveikti per  likusį laiką iki rinkimų, kad jie būtų sėkmingi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.