Aiškinsis, ar teisėtai policija tėvus atplėšė nuo mirusio vaiko

Po žiniasklaidos pranešimų apie tai, kaip tėvai buvo atplėšti nuo mirusio vaiko, o jo tėvas buvo sulaikytas ir apkaltintas pasipriešinimu pareigūnams, ir kilus visuomenės pasipiktinimui, Telšių policija pradėjo tarnybinį patikrinimą, per kurį žada atidžiau pažvelgti į įvykusį incidentą.

Aiškinsis, ar teisėtai policija tėvus atplėšė nuo mirusio vaiko.<br>palangostiltas.lt nuotr.
Aiškinsis, ar teisėtai policija tėvus atplėšė nuo mirusio vaiko.<br>palangostiltas.lt nuotr.
Aiškinsis, ar teisėtai policija tėvus atplėšė nuo mirusio vaiko.<br>palangostiltas.lt
Aiškinsis, ar teisėtai policija tėvus atplėšė nuo mirusio vaiko.<br>palangostiltas.lt
Aiškinsis, ar teisėtai policija tėvus atplėšė nuo mirusio vaiko.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Aiškinsis, ar teisėtai policija tėvus atplėšė nuo mirusio vaiko.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 3, 2016, 11:14 AM, atnaujinta May 26, 2017, 7:53 PM

Kaip rašoma Telšių apskrities VPK pranešime, vasario 22 d. į Mažeikių r., Bugenių kaimą, buvo iškviestas greitosios medicinos pagalbos ekipažas dėl tėvų automobilyje galimai uždususio kūdikio. Atvykę medikai, konstatavo vaiko mirtį, o į įvykio vietą iškviesti Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti.

Balandžio 29 d., viešojoje erdvėje pasklidus informacijai dėl neva netinkamų pareigūnų veiksmų vasario 22-ąją, Telšių apskrities VPK vidaus tyrimų grupėje pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl pareigūnų veiksmų įvertinimo įvykio vietoje.

Bus siekiama patikslinti paskelbtas aplinkybes, pareigūnų veiksmus, jėgos ir specialiųjų priemonių panaudojimą.

Taip pat bus aiškinamasi, ar buvo pagrindas pradėti administracinio teisės pažeidimo bylos teiseną dėl teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų nevykdymo ir pasipriešinimo jiems minėto įvykio metu. Jei administracinės teisenos metu paaiškės aplinkybės, darančios administracinio teisės pažeidimo bylos teiseną negalimą, vadovaujantis LR ATPK 250 str. nuostatomis, administracinio teisės pažeidimo byla bus nutraukta.

Kaip jau skelbė lrytas.lt, automobilyje netikėtai sunegalavus Rūtos ir Aurio Vaišvilų dukrai, ją kurį laiką bandė gaivinti patys tėvai ir greitosios pagalbos medikai. Šie po kiek laiko konstatavo vaiko mirtį.

Vėliau atvažiavo policijos pareigūnai, kurie tiesiog jėga tėvus atplėšė nuo mirusios dukters.

„Pareigūnai įsiveržė į greitosios automobilį, buvo agresyviai nusiteikę, vyrą ištempė iš greitosios pagalbos automobilio, net trenkė jam, o man uždėjo antrankius. Aš maldavau, kad mane leistų atgal prie stingstančios dukros, tačiau kaip didžiausi nusikaltėliai buvome atplėšti nuo vaiko“, – yra sakiusi R.Vaišvilienė.

Vėliau į Palangą pas vyro mamą dėl ramybės paskubėjusią persikelti jauną šeimą pasivijo Mažeikių rajono policijos komisariato tyrėjų surašyti Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) pažeidimai – dėl tyčinio policijos pareigūno teisėtų reikalavimų nevykdymo ir įžeidimo.

Policija iki šiol viešai tvirtino, kad pareigūnai elgėsi teisėtai ir neturėjo kitos išeities. Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis yra sakęs: „Gali susidaryti įspūdis, kad pareigūnai yra beširdžiai. Tačiau pasiaiškinus situaciją matome, kad viskas vyko šiek tiek kitaip. Pareigūnai maždaug pusvalandį bandė įkalbėti tėvus išlipti iš automobilio ir atiduoti vaiką, tačiau tėvai buvo šoko būsenos, purtė vaiko kūną, draskėsi, tad pareigūnams neliko nieko kita, kaip tik ištraukti juos iš automobilio.

Vyras elgėsi agresyviai, stumdė pareigūnus, todėl jie buvo priversti imtis griežtesnių priemonių, uždėti antrankius, įsodinti į automobilį ir kartu su motina pristatyti į policijos komisariatą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.