Seimas patobulino teisėkūros proceso reglamentavimą

Parlamentarai priėmė Seimo

Seimas patobulino teisėkūros proceso reglamentavimą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimas patobulino teisėkūros proceso reglamentavimą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-03 11:44, atnaujinta 2017-05-26 19:36

Statutas papildytas nuostata, kad dėl pateikto esminius darbo, socialinius ir ekonominius klausimus reglamentuojančio įstatymo projekto Seimo valdybos sprendimu turi būti gautos Trišalės tarybos išvados.

Nustatyta, kad Vyriausybės išvados turi būti pateikiamos ir dėl mokesčių įstatymų, kuriuose nustatomi ar keičiami konkretūs mokesčiai ar jų dydžiai, projektų.

Seimo posėdžio protokolas bus nebe išdalijamas komitetams ir frakcijoms, bet paskelbiamas Seimo interneto svetainėje ne vėliau kaip kitą po posėdžio darbo dieną. Taip pat atsisakyta spausdintų teisės aktų projekto dalijimo Seimo nariams posėdžių salėje, vietoje to numatant jų skelbimą Seimo interneto svetainėje.

Panaikinta prievolė siųsti Seimui Vyriausybės priimtus nutarimus ir Ministro Pirmininko potvarkius, nes yra galimybė su jais susipažinti internete.

Statute patikslintas Seimo informavimas apie valstybės kontrolieriaus atskirąją nuomonę: jeigu valstybės kontrolierius nesutiko su Vyriausybės nutarimu ir dėl to pareiškė atskirąją nuomonę, per 3 darbo dienas po Vyriausybės posėdžio raštu apie tai jis raštu praneša Seimui. Gauta valstybės kontrolieriaus atskiroji nuomonė dėl Vyriausybės nutarimo ne vėliau kaip per 2 darbo dienas perduodama Audito komitetui (buvo – Teisės ir teisėtvarkos komitetui) – ir kitiems Seimo komitetams. Valstybės kontrolieriaus atskirąją nuomonę dėl Vyriausybės nutarimo Seimo komitetai svarsto artimiausiuose komitetų posėdžiuose ir išvadas pateikia Seimui.

Statuto pataisos priimtos 83 parlamentarams balsavus už, nė vienam nebuvus prieš ir 8 susilaikius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.