Žurnalistų dienos – žiniasklaida ringe

„Ar išdrįsi stoti į kovą Tu?“ – klausia Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto žurnalistikos studentai, kurie šiemet gegužės 4-7 dienomis organizuoja jubiliejines 25-ąsias žurnalistų dienas „leŽuDi‘16“.

lrytas.lt archyvo nuotr.
lrytas.lt archyvo nuotr.
lrytas.lt archyvo nuotr.
lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-05-03 12:29, atnaujinta 2017-05-26 19:28

Šiais metais tai dviguba šventė – Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetas birželį švęs savo 25-ąjį gimtadienį, tad ir žurnalistų dienos laukia ypatingos.

„leŽuDi‘16“ tema – žiniasklaida ringe. Tema gimė pamąsčius apie kliūtis ir varžovus su kuriais kasdien tenka susidurti žiniasklaidos atstovams.

Kaip būti objektyviu? Kaip išlikti skaitomu, žiūrimu, klausomu? Kaip išsaugoti nepriklausomumą ir nepasiduoti politikų spaudimui? Kaip suderinti darbą ir laisvalaikį? – klausimų daug, bet bent į keletą jų tikimasi rasti atsakymus per žurnalistų dienas.

Žurnalistų dienos gegužės 4 dieną 18 valandą prasidės atidaromąja diskusija „Žiniasklaida vs socialiniai tinklai, tinklaraščiai“. Joje dalyvaus Daiva Žeimytė, Aurelijus Katkevičius, Saugirdas Vaitulionis, Beata Nicholson ir Olegas Šurajevas. Tą pačią dieną 18 valandą 30 minučių kino mėgėjus kvies į kavinėje „Mint Vinetu“ vyksiančią filmo „Naujienų medžiotojas“ peržiūrą.

Gegužės 5 dieną 16 valandą dar viena ringo dvikova „Žiniasklaida vs politika“, kurioje dalyvaus Rita Miliūtė, Šarūnas Černiauskas, Liudas Dapkus, Eligijus Masiulis, Saulius Skvernelis ir Gabrielius Landsbergis.

Po diskusijos, 19 valandą kviečiama pramankštinti smegenų ląsteles ir susirungti protmūšyje.

„leŽuDi“ neįsivaizduojamos be tradicinių sporto varžybų – krepšinio ir futbolo turnyrų, kurie vyks gegužės 6 dieną 11 valandą.

Po jų, 16 valandą, diskusija „Žurnalistas vs asmeninis gyvenimas“, kurioje keliamas klausimas, ar lengva suderinti profesinę karjerą ir asmeninį gyvenimą. Diskusijoje dalyvaus Marijus Žiedas, Skirmantas Malinauskas, Aurimas Perednis, Dovydas Pancerovas, Eglė Daugėlaitė ir Paulius Šironas.

19 valandą vyks susitikimas su stiliste-visažiste Vilija Rušinskaite, kurio metu bus kalbama apie tinkamą žurnalisto įvaizdį.

Žurnalistų dienas vainikuos tradicinė uždaromoji popietė, kasmet drauge suburianti visą Universiteto bendruomenę: dėstytojus, studentus ir absolventus. Tad, norintys drauge praleisti laiką kviečiami gegužės 7 dieną 15 valandą į Žurnalistikos instituto kiemelį (Maironio g. 7).

Norinčius, tačiau negalinčius dalyvauti žurnalistų dienų diskusijose, kviečiame stebėti dvikovų „Žiniasklaida vs socialiniai tinklai, tinklaraščiai“ (gegužės 4 dieną 18 valandą) ir „Žiniasklaida vs politika“ (gegužės 5 dieną 16 valandą) tiesiogines transliacijas per internetinę lrytas.lt televiziją.

Daugiau tikslios informacijos apie „leŽuDi‘16“ facebook.com/zurnalistudienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.