Prezidentė kartais irgi papokštauja

Kas geriausiai pakomentavo vieną pastarųjų dienų politinių naujienų – valdančiųjų kairiųjų krytį reitingų laipteliais? Ne opozicija ir net ne patys socialdemokratai, o pati prezidentė D.Grybauskaitė.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2016, 6:30 AM, atnaujinta May 26, 2017, 5:07 PM

Šalies vadovė tai padarė atsisakiusi tai padaryti, nes negalinti to vertinti, nes niekada tuo neužsiimanti. Pasak D.Grybauskaitės, ji „negali ir niekada negalės kvestionuoti“ žmonių nuomonės, nes savo rinktus politikus turi vertinti patys rinkėjai.

Vienas raktinių žodžių šituose postringavimuose yra „kvestionuoti“. Kodėl prezidentė jį pavartojo, sunku suvokti mažiausiai dėl dviejų priežasčių.

Pirma, ar viena aršiausių socialdemokratų kritikių norėjo pasakyti, kad jeigu „vertintų“ tą reitingų kritimą, jį „kvestionuotų“ – aiškintų, kad žmonės neteisūs? Tai gal nereikia visokių „lia lia“?

Antra, kodėl ji taip tiesiai išdrožė, kad „negali ir niekada negalės kvestionuoti“ žmonių nuomonės? Teisingiau, kodėl ji paskelbė, kad toks dalykas kaip rinkėjų nuomonė yra jai tokia šventenybė, jog ji nedrįsta prie jos net prisiartinti? Juk, labai švelniai tariant, tai – akivaizdi netiesa.

Negi D.Grybauskaitė mano, kad jau niekas neprisimena, kaip 2012 m. po Seimo rinkimų ji nėrėsi iš kailio stengdamasi atimti pergalę ir valdžią iš socialdemokratų, „darbiečių“ ir „tvarkiečių“? Net Konstitucinis teismas buvo spaudžiamas paskelbti, kad rinkimai neteisėti, nes „masiškai nupirkti“. Tada šventoji „žmonių nuomonė“ prezidentei nebuvo tokia šventa, nes netiko.

Kitas senas geras pavyzdys – šalies vadovės pareiškimai apie referendumo dėl naujos atominės elektrinės statybos rezultatus – esą savo valią pareiškė tik dalis piliečių, o elektrinės nauda abejoja vos „mažiau nei trečdalis balso teisę turinčių“ piliečių.

Būtų galima parinkti ir daugiau faktų, rodančių, kad D.Grybauskaitei svarbi „žmonių nuomonė“, bet gal užteks ir šių, nes nekyla ranka jų „kvestionuoti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?