Už borto palikti „tvarkiečiai“ supyko: „Tai nesolidu“

„Nesolidu. Manau, pats premjeras dėl to gailisi“, – taip apie penkių partijų sprendimą prieš rinkimus nesileisti į viešas diskusijas su „tvarkiečiais“ pareiškė jų lyderis Rolandas Paksas.

„Tvarkos ir teisingumo“ vadovą R.Paksą ypač nustebino socialdemokratai.
„Tvarkos ir teisingumo“ vadovą R.Paksą ypač nustebino socialdemokratai.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas BRUVERIS

2016-05-04 06:33, atnaujinta 2017-05-26 17:07

Socialdemokratai, Liberalų sąjūdis, konservatoriai, „darbiečiai“ bei Valstiečių ir žaliųjų sąjunga pasirašė bendrą susitarimą, pagal kurį Seimo rinkimų kampanijos metu visuomeninio transliuotojo eteryje diskutuos tarpusavyje ir taip suformuos pagrindinių politinių jėgų diskusijų grupę.

Susitarimą savo parašais palaimino visų šių partijų vadovai.

Šio susitarimo įpūtėjas liberalų vedlys Eligijus Masiulis „Lietuvos rytui“ sakė, kad pirmiausia šią savo idėją pristatė socialdemokratų rinkimų štabo vadovui, Seimo vicepirmininkui Algirdui Sysui, o pastarasis ją perdavė premjerui Algirdui Butkevičiui. Socialdemokratų lyderis parengtą dokumentą pasirašė.

Kodėl už borto buvo palikti „tvarkiečiai“ – trečioji Seimo daugumos jėga ir viena populiariausių šalies partijų, E.Masiulis aiškino miglotai.

Anot liberalo, viena pagrindinių priežasčių esą ta, kad dar nežinoma, kas ves „tvarkiečius“ į rinkimus.

Tačiau lygiai taip pat neaišku, kas bus pirmas „darbiečių“ sąraše, – partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis iki šiol svyruoja, nes ne itin norėtų palikti Europos Parlamento. Europarlamentaro mandato iki šiol neatsisakė ir konservatorių vedlys Gabrielius Landsbergis, nors ir prisiekinėja, kad tikrai dalyvaus rinkimuose.

Galbūt minėtų penkių partijų atstovams nepatinka tai, kad „tvarkiečiams“ pareikšti įtarimai dėl politinės korupcijos. Tačiau su jais televizijos studijoje būti kartu nenorintys politikai kažkodėl to aiškiai nepasako.

Patį R.Paksą, atrodo, labiausiai nustebino socialdemokratų vadovybės sprendimas, nes, pavyzdžiui, buvusio bendražygio V.Mazuronio vadovaujami „darbiečiai“ ir taip yra vieni aršiausių konkurentų rinkimuose.

Vakar „Tvarkos ir teisingumo“ vadovas svarstė, kad A.Butkevičius galbūt pasirašė dokumentą net neįsigilinęs į jo turinį, tiesiog pasitikėdamas bendražygiais.

Kita vertus, anot R.Pakso, toks politinių konkurentų žingsnis rodo, kad jo vadovaujamos partijos visi, tarp jų ir socialdemokratai, bijo.

„Yra draugai, yra priešai, bet yra ir koalicijos partneriai. Partijos su tokia programa ir tokiomis idėjomis kaip mūsų šiuo metu triuškinamai laimi visoje Europoje. Naujausias pavyzdys – Laisvės partijos laimėjimai Austrijos prezidento rinkimuose“, – į dešiniuosius radikalus lygiavosi „tvarkiečių“ vedlys.

Paklaustas, ar partija mėgins formuoti savo diskusijų klubą ir apskritai kaip nors reaguoti į tokį partnerių demaršą, R.Paksas atsakė: „Visus atsakymus į tai, ką darysime, pateiks spalio 10-osios rytas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.