Partijos pradėjo žvaigždžių medžioklės sezoną

„Iš geidžiamiausio jaunikio tapo geidžiamiausiu visų partijų laimikiu“, – taip po garsiojo kalafioro skandalo politikos apžvalgininkai perkrikštijo televizijos laidų vedėją, atlikėją Marijoną Mikutavičių. Anot jų, bet kuri partija, papuošusi M.Mikutavičiaus pavarde savo rinkimų sąrašą, be didelių pastangų paliktų konkurentus springti kelio į rinkimų sėkmę dulkėmis.

Partijos į savo gretas siekia privilioti kuo daugiau žvaigždžių.<br>Partijos į savo gretas siekia privilioti kuo daugiau žvaigždžių.
Partijos į savo gretas siekia privilioti kuo daugiau žvaigždžių.<br>Partijos į savo gretas siekia privilioti kuo daugiau žvaigždžių.
M.Mikutavičius iš geidžiamiausio jaunikio tapo geidžiamiausiu politikų laimikiu.<br>T.Bauro nuotr.
M.Mikutavičius iš geidžiamiausio jaunikio tapo geidžiamiausiu politikų laimikiu.<br>T.Bauro nuotr.
V.Jakutienė kalbėtis su žurnalistais apie politiką nepanoro.<br>T.Bauro nuotr.
V.Jakutienė kalbėtis su žurnalistais apie politiką nepanoro.<br>T.Bauro nuotr.
A.Lukošius mielai padirbėtų Europos Parlamente.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Lukošius mielai padirbėtų Europos Parlamente.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
G.Drukteinis atsisakė politikų kvietimų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Drukteinis atsisakė politikų kvietimų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
B.Tiškevič domisi ne politika, o moterų teisėmis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
B.Tiškevič domisi ne politika, o moterų teisėmis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Alekna ateities planų neatskleidžia.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Alekna ateities planų neatskleidžia.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

May 5, 2016, 9:12 AM, atnaujinta May 26, 2017, 2:08 PM

M.Mikutavičius: „Politikai protingesni, nei atrodo“

Pats M.Mikutavičius teigė, kad kol kas jokia partija jam nepateikė pasiūlymo prisijungti prie jų sąrašo. „Politikai, matyt, yra protingesni, nei atrodo“, – priežastis, kodėl dar negavo jokio pasiūlymo pasinerti į politiką, bandė nuspėti pašnekovas.

„Pats ėjimas į politiką man neatrodo blogas dalykas, bet gali būti blogi tokio veiksmo motyvai. Jei žmonės jaučiasi tam subrendę ir kurį laiką nuosekliai dirbo ta linkme – buvo partijos nariai ar dalyvavo kitose veiklose, gal toks posūkis į politiką visai dėsningas.

Bet visai kas kita, kai į politiką eini tada, kai jau nebeturi jokių garantijų, jauti prarandantis vietą rinkoje, tada politika tampa kaip išsigelbėjimas – savotišku šiaudo griebimusi vien dėl savo asmeninių sumetimų“, – kalbėjo M.Mikutavičius ir pridūrė, kad susiruošusiems į politiką labai svarbūs turi būti ideologiniai dalykai ir pasiryžimas dirbti dėl savo valstybės.

Paklaustas, ar įsivaizduoja save kas rytą vaikštinėjantį su kostiumu Seimo koridoriais ir labai rimtu veidu siūlantį įvairius įstatymų projektus, pašnekovas atsakė, kad ne. „Šiuo gyvenimo etapu to tikrai neįsivaizduoju“, – kalbėjo netrukus tėvu tapsiantis M.Mikutavičius.

G.Drukteinis: „Norėčiau būti dvasinis nacijos guru“

Žurnalistas, rašytojas ir etiketo specialistas Giedrius Drukteinis buvo atviras – jis sulaukė net dviejų kvietimų prisijungti prie politinių partijų. „Mane labai įskaudino tai, kad kviečiamas žmogus, kaip kokia įžymybė, potencialios moralinės naudos šaltinis, visiškai nekreipiant dėmesio į jo ideologines nuostatas, prioritetus, tikėjimą ir pan.

Atrodo, kad jei jau gali pernešti penkias padangas iš taško A į tašką B, dalyvavai kokiame nors realybės šou ar dainavai „Eurovizijoje“, tai neabejotinai esi tinkamas tapti vienos ar kitos partijos nariu“, – sakė jis ir pridūrė, kad vienos iš jį kvietusių partijos atstovų net klausė, ar šie žino apie „karštą neapykantą, kurią demonstruoja jiems ir jų ideologijai“.

„Kaip supratau iš reakcijos – tai antraeilis ar trečiaeilis dalykas. Juk aš irgi žmogus, aš irgi turiu svajonę, pažiūras ir pan. Visiems tiems, kurie norėtų mane pakviesti, o iš to jie tik laimėtų, sakau, kad tikrai reiktų parodyti pagarbą politinėms pažiūroms, istorinei praeičiai“, – nesikuklindamas kalbėjo G.Drukteinis.

Apie tuos kolegas, kurie ne vienerius metus sukasi televizijos virtuvėje ar pozuoja žurnalų viršeliams kaip pramogų pasaulio atstovai ir nieko bendro ilgą laiką neturėję su politika nusprendžia papuošti kurios nors partijos rinkiminį sąrašą, G.Drukteinis sakė:

„Kiekvienas pilietis turi teisę dalyvauti rinkimuose ir gali šia teise naudotis. Visos politinio aktyvumo apraiškos sveikintinos ir net, sakyčiau, skatintinos. Politinis aktyvumas yra viena iš šalies klestėjimo priežasčių.“

Anot jo, nebūtinai koks nors sportininkas yra blogas politikas, o vienodas teises ir galimybes turime visi. Tiesa, savarankiškai G.Druktenis savo kandidatūros kelti rinkimuose neketina: „Man tokia mintis nebuvo atėjusi. Pats per mokymus dažnai užduodavau tokį klausimą, kodėl į politiką einama iš principo: kodėl nenorima padėti Lietuvai pasodinant 100 ąžuoliukų, pagimdant 12 vaikų ar sukuriant verslą, kuris duotų darbą šimtui žmonių ir į biudžetą būtų sumokama milijonas eurų mokesčių?

99 proc. priežasčių, kodėl žmonės eina į politiką – lėkštos, primityvios, nesuprantamos, absurdiškos ir pan. ir gal tik 1 proc. gali tiksliai atsakyti, ko ten eina.

Gyvendamas aktyvų gyvenimą politikoje esu 26 metus. Esmė – ne koks tavo postas, bet ką darai gyvenime. Juk ir Kristus labai seniai mokė, kad dangaus karalystė kiekvienam atvira. Politikoje esu kitomis priemonėmis, – sakė jis ir pridūrė: – Labiau norėčiau būti dvasinis nacijos guru, o ne dirbti kokios nors kadencijos ar terminuotos darbo sutarties metu.“

Su kitais eiti į politiką atsisakantis, o savarankiškai niekam konkurencijos nesudarantis ir nekandidatuojantis G.Drukteinis, paklaustas, ar, jei apie politiką kalbėtume meilės terminais, jis būtų „neprieinamas“, šyptelėjo: „Ne, aš būčiau prieinamas, už pinigus visada prieinamas.“ 

A.Lukošius: „Eičiau tiesiai į Europos Parlamentą“

Žurnalistas ir muzikantas Arnoldas Lukošius teigė anksčiau sulaukdavęs kvietimų iš partijų prisijungti, bet visuomet atsisakydavęs, mat žurnalisto darbas niekaip nesuderinamas su naryste partijoje.

Paklaustas, ką mano apie savo kolegas, kurie po ilgų pramogų versle praleistų metų nusprendžia ragauti politiko duonos, A.Lukošius kalbėjo: „Kuo geresni žmonės eis į politiką, tuo geriau. Nesvarbu, iš kur jie atėjo. Kol mūsų požiūris į politiką toks, kad joje „vieni svolačiai“, tol ten ir bus „vieni svolačiai„. Reikia, kad būtų balansas, normalių žmonių taip pat reikia politikoje. Žinoma, šitam reikia pasiryžti.“ 

Pats A.Lukošius šiuo metu apie politiko karjerą negalvoja: „Nesu toks naivus, kad nesuprasčiau, kaip veikia sistema. Visa tai žinodamas puikiai suprantu, kad esu bejėgis padaryti kokį nors teigiamą poveikį. Vėliau yra rizika virsti kokia nors klounų partija. Eiti vien tam, kad užsitikrintum gerą gyvenimą senatvėje, dar anksti. Tokiu atveju eičiau į Europos Parlamentą – ten iš viso nieko veikti nereikia“, – šypsojosi A.Lukošius.

B.Tiškevič ir V.Jakutienė apie politiką nekalba

Grupės „Naujos pupytės“ narė Vita Jakutienė teigė, kad apie politiką su žurnalistais diskutuoti nėra nusiteikusi ir prisipažino, kad iš jokios politinės partijos kvietimo prisijungti nėra sulaukusi.

Apie politiką nenorėjo kalbėti ir aktorė bei televizijos laidų vedėja Beata Tiškevič, ji tikino, kad vienintelė ją dominanti tema, kuria nori kalbėti viešai, yra moterų teisės. „Neatsakysiu į šį klausimą“, – mandagiai pokalbį baigė B.Tiškevič, paklausta, ar artėjant rinkimams politikai siūlė jai prisijungti prie jų komandų.

Olimpietis V.Alekna – paslaptingas

Vienas garsiausių Lietuvos sportininkų disko metikas Virgilijus Alekna neslėpė, kad yra sulaukęs pasiūlymų tapti vienos iš politinių partijų nariu, tačiau plačiau apie tai kalbėti teigė negalintis, o ir sprendimo – nei teigiamo, nei neigiamo – dar nėra priėmęs.

„Ir anksčiau būta įvairių pasiūlymų, bet viskas priklauso nuo asmeninio sprendimo, ar yra noras, ar jo nėra“, – kalbėjo V.Alekna.

„Politika – kiekvieno žmogaus asmeninis sprendimas, politiku ne gimstama, o tampama, tad jei žmogus turi noro politikuoti, tai Konstitucija to nedraudžia“, – lakoniškai apie netikėtus žmonių sprendimus radikaliai pakeisti karjeros kryptį pasukant į politiką kalbėjo pašnekovas. Jau anksčiau viešumoje būta informacijos, kad rudenį vyksiančiuose rinkimuose į Seimą tarp kandidatų bus ir V.Aleknos pavardė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.