V.Andriukaitis apie prekybos centrų boikotą: „Negalime šaipytis“

„Žinių radijo“ laidai „Pozicija“ interviu davęs Europos komisaras Vytenis Andriukaitis, pripažino, kad maisto kainos Lietuvoje opi problema ir politikai čia taip pat turėtų prisiimti dalį atsakomybės. Anot jo, apie išlaidas reikia galvoti ne tik formuojant darbo užmokesčio politiką, skaičiuojant, koks yra būtinųjų prekių krepšelis, bet ir atsižvelgti, ar pakankamos žmonių pajamos.

V.Andriukaitis teigia, kad visuomenės aktyvumas gali turėti įtakos kainų politikai.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
V.Andriukaitis teigia, kad visuomenės aktyvumas gali turėti įtakos kainų politikai.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2016, 8:27 AM, atnaujinta May 26, 2017, 2:23 PM

Paklaustas, ką mano apie planuojamą prekybos centrų boikotą, V.Andriukaitis sakė: „Negalima šaipytis iš pilietinio aktyvumo, tai demokratinio solidarumo atspindys. Juk didelis ažiotažas buvo prasidėjus judėjimui, siūliusiam okupuoti Volstrytą, koks ažiotažas kas kartą kyla, kai siūloma atsisakyti kai kurių prekių iš šalių, okupavusių kitų šalių teritorijas.“

Europos komisaras įsitikinęs, kad tokia protesto forma gali duoti ir teigiamų rezultatų: „Toks dalyvavimas visuomenės turės įtakos rinkai ir kainų struktūrai.  Rinkoje esama nesąžiningų veiksmų, o toks viešumas yra ginklas kovoje su nesąžininga prekyba“, – sakė V.Andriukaitis.

Paklaustas apie krentančius socialdemokratų krentančius reitingus, pašnekovas pabrėžė, kad viešąją nuomonę veikia negatyvi konkurentų skleidžiamam informacija. „Dar labai daug laiko ir galimybių savo padėtį pakeisti. Tai nėra toks reitingų kritimas, koks buvo ištikęs 2008-2012 metų valdančiąją koaliciją“, – sakė V.Andriukaitis.

Kalbėdamas apie socialinį modelį ir darbo rinkos liberalizavimą bei siūlymus supaprastinti atvykimo galimybes darbuotojams iš trečiųjų šalių, pašnekovas pažėrė nemažai kritikos darbdaviams. Anot jo, verslininkai turi galvoti ne kaip atsivežti pigių darbuotojų iš kitų šalių, o ieškoti išeičių, kaip sulaikyti išvykstančius kvalifikuotus darbuotojus iš Lietuvos.

„Mažų atlyginimų politiką ištiko krachas. Ar darbdaviai nekeisdami darbo užmokesčio politikos vilios darbo jėgą iš trečiųjų šalių? Tai abipusis klausimas. Lietuvoje dirbantys žmonės jaučiasi nesaugūs darbo vietose“, – kalbėjo V.Andriukaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.