Vilniečiai burbėjo dėl suvaržytos laisvės Neries pakrantėje

Kai atnaujintą Neries krantinę užėmė mados renginio dalyviai, ne vienas vilnietis klausė, kodėl negali prie upės pasivaikščioti ar pasivažinėti dviračiu.

Kol Neries krantinėje buvo demonstruojamos mados, dviratininkams ir pėstiesiems teko kabarotis į viršų laiptais.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kol Neries krantinėje buvo demonstruojamos mados, dviratininkams ir pėstiesiems teko kabarotis į viršų laiptais.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Apsaugininkas išėjusius pasivaikščioti žmones ginė tolyn nuo renginio vietos.
Apsaugininkas išėjusius pasivaikščioti žmones ginė tolyn nuo renginio vietos.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 27, 2016, 6:36 PM, atnaujinta May 20, 2017, 11:55 AM

Pykčiai, konfliktai su apsaugos darbuotojais, teisybės ieškojimas savivaldybėje.

Nepasitenkinimas tarp vilniečių kilo per dizainerės Lauros Dailidėnienės mados renginį, kurio metu buvo užtverta Neries krantinė.

Savivaldybės Organizavimo poskyrio vyriausioji specialistė Gintarė Makarevičienė aiškino, kad bendrovė „Dailidesign“ dar gegužės 5-ąją kreipėsi dėl leidimo surengti madų demonstravimą Neries krantinėje prie Energetikos ir technikos muziejaus.

Savivaldybė leido birželio 16-ąją Neries krantinėje riboti pėsčiųjų ir dviratininkų eismą aštuonias valandas.

Pastaruoju metu kai kuriems nedideliems renginiams apskritai nebereikia savivaldybės leidimo. Tačiau savivaldybė išduoda ne ką mažiau leidimų nei anksčiau.

Administracinės veiklos skyrius šiais metais suteikė 58 leidimus, dar daugiau leidimų išduota administracijos direktoriaus pavaduotojo įsakymais – net 194.

Tačiau net ir gavę leidimus kai kurių renginių organizatoriai sulaukia priekaištų.

Pavyzdžiui, dėl birželio 11 ir 12 dienomis Vingio parke vykusio elektroninės šokių muzikos festivalio „Summerburst“ kilo didžiulis vilniečių nepasitenkinimas, nes triukšmas vėlyvą metą buvo girdėti net miesto centre, Naujininkuose, Antakalnyje.

Anot G.Makarevičienės, savivaldybės administracija jau ėmėsi veiksmų – festivalio organizatoriams išsiuntė įspėjamąjį raštą dėl triukšmo renginyje.

Jame nurodyta, kad ateityje bus sprendžiama, ar festivalio rengėjams bus leidžiama organizuoti panašius renginius.

Taip pat „Summerburst“ rengėjams priminta, kad ateityje privalėtų laboratorijoje užsakyti triukšmo lygio matavimus ir rezultatus pateikti savivaldybei bei kitoms institucijoms įvertinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: oro balionui atsitrenkus į žemę, iš krepšio ėmė kristi žmonės