Su mafija sietas veikėjas patyrė fiasko byloje prieš žurnalistą

Daugiau nei dvejus metus besisukusi žurnalisto Dailiaus Dargio ir jo knygų apie mafiją herojaus 50 metų Regimanto Kairio teismų karuselė baigėsi autoriaus pergale. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) atmetė su mafija sieto R.Kairio, pravarde Klišius, skundą ir paliko galioti žemesnės instancijos, Kauno apylinkės teismo išteisinamąjį nuosprendį. Teisėjai konstatavo, jog žurnalistas nesiekė apšmeižti R.Kairio.

R.Kairys (nuotr.) reikalavo priteisti iš knygų „Tikroji daktarų istorija“ ir „Kruvinasis mafijos maršrutas“ autoriaus D.Dargio 100 tūkst. eurų dėl tariamo šmeižto, bet liko nieko nepešęs.<br>V.Balkūno nuotr.
R.Kairys (nuotr.) reikalavo priteisti iš knygų „Tikroji daktarų istorija“ ir „Kruvinasis mafijos maršrutas“ autoriaus D.Dargio 100 tūkst. eurų dėl tariamo šmeižto, bet liko nieko nepešęs.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2016, 3:34 PM, atnaujinta May 20, 2017, 10:33 AM

„Tai, kad knygų autoriaus pasirinkta tema, kaip kad skunde nurodo kasatorius, buvo siekiama jų perkamumo, niekaip negali patvirtinti D.Dargio tiesioginės tyčios jį apšmeižti“, – pareiškė LAT teisėjų kolegija.

Kartu su Kauno „daktarais“ teisiamųjų suole dėl nužudymo atsidūręs, bet bausmės suėjus senaties terminui išvengęs R.Kairys prašė pripažinti knygų „Tikroji daktarų istorija“ ir „Kruvinasis mafijos maršrutas“ autorių D.Dargį kaltu privataus kaltinimo byloje dėl šmeižto. Jis taip pat reikalavo priteisti iš D.Dargio 100 tūkst. eurų dydžio neturtinę žalą.

Anot žurnalisto, šiose knygose išdėstyti faktai atitinka tikrovę, jis rėmėsi dokumentais ir patikimų šaltinių pasakojimais. D.Dargis aprašė 2000 metais įvykdytą nusikaltimą – Edmundo Borodino, dirbusio vieno Daktarų gaujos lyderių Egidijaus Abariaus namuose, žmogžudystę.

E.Borodinas buvo E.Abariaus samdomas darbininkas. Jo kūnas buvo paslėptas Kulautuvos girininkijos (Kauno r.) miškuose. Palaikai buvo rasti tik 2009 metais. Teisėsaugos pareigūnai dėl šio nusikaltimo kaltinimus pareiškė keliems su Daktarų grupuote siejamiems asmenims, tarp jų ir R.Kairiui.

R.Kairys kalėjimo išvengė ne todėl, kad žmogžudystės byloje buvo įrodytas visiškas jo nekaltumas. Sausas iš balos jis išlipo suėjus senaties terminui. Vienas liudytojų D.Dargio byloje, teisėsaugos pareigūnas Rymantas Gedvilas, nurodė, jog buvo gauta duomenų apie R.Kairio dalyvavimą E.Borodino nužudyme.

Beje, vienas R.Kairio verslo partnerių buvo įtakingas Daktarų grupuotės narys Virginijus Silvestravičius, vėliau nušautas Kauno senamiestyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo