Moki ilgą žodį – žinai trumpą kelią

Iš karto atsiprašau tų, kuriems trūks kantrybė perskaičius kelis neįtikėtino ilgio žodžius ir paleis trijų aukštų keiksmažodį. Bet purkštauti daug nereikėtų, nes ilgi žodžiai ir pavadinimai – tai kelias į sėkmę.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Jun 29, 2016, 7:44 AM, atnaujinta May 20, 2017, 9:41 AM

Vieno britų televizijos kanalo orų pranešėjas L.Datonas akimirksniu išgarsėjo, kai tiesioginiame eteryje nė nemirktelėdamas ištarė ilgiausio Europoje vietovardžio pavadinimą, kurį sudaro net 58 raidės.

Šį brito triuką pasičiupo kiti orų pranešėjai ir po visą pasaulį paplito varžybos, kas neužsikirsdamas pasakys kaimelio Velse pavadinimą.

Regis, kad panašiai pasižymėti rinkimuose į Seimą tikisi Lietuvos lenkų rinkimų akcija, prie pavadinimo pridūrusi Krikščioniškų šeimų sąjungą. Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga pralenkė ilgametę partijų ilgų pavadinimų lyderę – Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus.

Ieškodami ilgiausių pavadinimų ir žodžių varžosi lietuviai ne tik politikos srityje.

Interneto enciklopedija „Vikipedija“ skelbia, kad ilgiausias lietuvių kalbos žodis yra „nebeprisikiškiakopūsteliaujantiesiems“. Jį sudaro net 37 raidės. Bet tuo lietuviai neapsiriboja ir kuria naujus žodžius. Taip atsirado „nebeprisikiškiakopūstlapiaujančiuosiuose“, kuriame 40 raidžių.

Bet gįžkime į Velsą. To kaimelio pavadinimas – Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. Kurdami ilgiausius partijų pavadinimus, ieškodami ilgiausių žodžių lietuviai ir čia gali sužibėti pasaulyje. Mat pridėjus prie to kaimelio pavadinimo lietuvišką galūnę, išeitų jau ne 58, o 60 raidžių!

O jeigu kas prieš rinkimus pasiūlytų partiją pavadinti žodžiu, panašiu į Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogochą, ne tik atvertų jai kelią į Seimą, bet ir išgarsėtų pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.