Po darbo bare – supjaustytas veidas. Ieško liudininkų

Supjaustytas veidas ir jokios kompensacijos – taip baigėsi vienintelė kaunietės Agnės R. darbo diena Klaipėdoje esančiame „Sky21“ bare.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Modesta Gaučaitė

Jun 29, 2016, 6:41 PM, atnaujinta May 20, 2017, 7:46 AM

Pirma darbo diena buvo ir paskutinė

Kaune gyvenančiai Agnei darbas baruose ir kavinėse – ne naujiena. Mergina padavėja yra dirbusi keliuose skirtinguose baruose ir kavinėse, tad nenuostabu, kad sulaukė pasiūlymo padirbėti ir birželio pradžioje naujai atidarytame bare „Sky21“.

„Man paskambino, pasiūlė atvažiuoti padirbti ir aš sutikau. Dar susitarėme dėl atlyginimo, kitų smulkmenų“, – pasakojo Agnė.

Iš Kauno į Klaipėda dirbti važiavo trise – Agnė ir dar du žmonės. Prieš pradedant dirbti ji siuntė savo asmens duomenis darbdaviui, kad šis sudarytų darbo sutartį ir Agnę oficialiai įdarbintų.

Pirmoji Agnės darbo diena buvo kartu ir naujojo baro atidarymas. Darbą ji pradėjo apie 19val. Kaip pasakojo, iš pradžių viskas buvo gerai, darbas vyko sklandžiai. Tačiau apie 1val. nakties nutiko nelaimė – ant padavėja dirbusios Agnės užvirto didelės stumdomos stiklinės durys.

„Užkrito ant manęs tos durys, man praskėlė veidą. Nosis susiūta vertikaliai, nuo antakio iki pusės nosies septyniomis siūlėmis, lūpa – trimis siūlėmis“, – apie patirtus sužalojimus pasakojo mergina.

Liepė meluoti

Nukentėjusioji pasakojo, kad durys visą vakarą nebuvo stabilios. „Jau vakaro pradžioje jos klibėjo, nes buvo išėjusios bėgių. Mes jų nebestumdėm, palikom atidarytas. Vėliau ant stogo sukilo smarkus vėjas ir matyt nuo vėjo kažkaip atsikabino tos durys ir – tiesiai man į veidą“, – nelaimės vakarą prisiminė mergina.

Mergina išvyko į ligoninę, tačiau prieš atvykstant pas medikus ji sužinojo, kad oficialiai nėra įdarbinta, nes darbdaviai, neva, nespėję kažko padaryti. „Taip išeina, kad realiai nėra žmonių, atsakingų už mano traumas. Jeigu būčiau klientė, gal kažko išsireikalaučiau. Ligoninėje ir visur kitur pasakiau, kad aš ten dirbau, nors realiai įdarbinta nebuvau“, – kalbėjo Agnė.

Agnė sakė, kad nutikus nelaimei ir atvykus policijai, darbdaviai vis kartojo: „Tik nesakyk policijai, kad tu neįdarbinta.“

Ji pasakojo, kad ilgai bandė siekti susitarimo su direktoriumi ir savininku, tačiau, kaip pati sakė, jie su Agne tiesiog nekomunikuoja.

„Dabar gaunasi iš viso šito reikalo taip, kad turiu kreiptis į valstybines institucijas ir šita situacija bus sprendžiama teisiškai. Manau, jie sieks įrodyti, kad aš pas juos nedirbau“, – sakė darbe stiprius sužalojimus patyrusi Agnė.

Susisiekus su Agnės R. darbdaviais jie atsakė trumpai – situacijos nekomentuos.

Kreiptis į teismą nėra pagrindo

Valstybinės darbo inspekcijos Asmenų aptarnavimo ir teisės taikymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Irina Janukevičienė sakė, kad darbdavys neturėjo teisės leisti dirbti darbuotojai nesudaręs su ja rašytinės darbo sutarties ir nepranešęs apie įdarbinimą „Sodrai“ nes tai būtų laikoma nelegaliu darbu.

Agnė taip pat neturėjo pradėti dirbti kol darbo santykiai nebuvo tinkamai įforminti.

Už nelegalų darbą numatytos atitinkamos sankcijos, nustačius nelegalaus darbo požymius, nelegalų darbą organizavęs asmuo gali būti patrauktas administracinėn atsakomybėn.

„Šioje situacijoje kol kas nėra pagrindo kreiptis į teismą. Pirmiausia reikia kreiptis į darbdavį, kuris įstatymo numatyta tvarka turi ištirti nelaimingą atsitikimą darbe ir surašyti atitinkamą aktą“, – teigė I.Janukevičienė.

Prašo pagalbos

Nors I.Janukevičienė ir sako, kad pagrindo kreipimuisi į teismą kol kas nėra, Agnė rankų nuleisti neketina. Mergina pasiruošusi įrodyti, kad bare dirbo ir kad susižalojo darbo metu.

„Aš turiu susirašinėjimų nuotraukas, kur tarėmės apie įdarbinimą. Dabar tik reikia žmonių, kurie paliudytų, kad matė mane ten dirbant“, – sakė Agnė.

Mergina prašo žmonių, kurie naktį iš birželio 3-ios į 4-tą lankėsi Klaipėdoje esančio „Sky21“ baro atidaryme arba po jo vykusiame uždarame vakare, susisiekti su ja telefonu +3706 12 47 224 arba el. paštu arimait@gmail.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.