A.Pitrėnienė: „Mokysime negabius studentus universitete? Vargas“

„Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ dalyvavusi švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė džiaugėsi, kad pasibaigė Seimo posėdžiai.

A.Pitrėnienė kritikavo universitetų priėmimo tvarką.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
A.Pitrėnienė kritikavo universitetų priėmimo tvarką.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2016, 8:20 AM, atnaujinta May 20, 2017, 7:17 AM

„Tikiuosi, kad galėsiu ministrės darbą dabar dirbti ramiau, nes kartais darbą ministerijoje ir Seime sunku suderinti“, – kalbėjo ji.

Paklausta apie naująjį mokslo ir studijų įstatymą bei kada Lietuvos universitetai atsiras geriausiųjų 500-tuke, ministrė sakė: „Esu idealistė ir galvoju, kad tas laikas ateis, tik mums reikia truputį pasistengti. Reikia laikytis susitarimo ir siekti tikslo. Tikėtis, kad priimtas įstatymas padarys stebuklą ir universitetai atsiras aukštuose reitinguose, įstatymas yra susitarimas, o visą kitą padaro žmonės, dirbantys aukštojo mokslo įstaigose. O studentai – ar tik geriausi, ar priimsim visus, kurie ateina?“

A.Pitrėnienės teigimu, naujasis įstatymas ruoštas net ketverius metus, tad kritika, anot jos, pasipylė tik dėl to, kad artėja rinkimai.

Ministrė patikino, kad aukštosios mokyklos turi per didelę infrastruktūrą, trūksta tarptautinių tyrimų ir mažėja studentų skaičius – tokias opiausias pagrindines problemas įvardijo ministrė.

Kalbėdama apie tai, kad aukštosios mokyklos priima studijuoti ir ne pačius geriausius rezultatus demonstruojančius studentus, ministrė buvo kritiška: „Mokysime visus – net ir negebančius mokytis universitete? Tai ne ėjimai, o vargas“, – kalbėjo A.Pitrėnienė.

Anot jos, bus skubama spręsti ir dėstytojų atlyginimų klausimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.