Šovėme į rusą, gavome peiliu į nugarą

Didvyriškai kariavo, šauniai triuškino Rytų priešą, tačiau išgirdo treptelėjimą iš Briuselio ir haubicas teko patyliukais pakišti po šluota. Tokį konfūzą informacinio karo su Rusija fronte patyrė maršalė D.Grybauskaitė ir jos gvardija tapusi Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK).

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2016, 7:45 AM, atnaujinta May 20, 2017, 7:17 AM

LRTK pasitelkusi prezidentė siekia žūtbūt uždrausti Lietuvoje pagrindinių rusiškų televizijų retransliacijas, nes tai esą didžiulis pavojus visuomenei ir valstybei.

Kad LRTK rankos būtų kuo laisvesnės, prezidentės siūlymu Seimas net pakeitė įstatymus ir leido komisijai be jokių įspėjimų ar ceremonijų, numatytų europinėje teisėje, nurodyti retransliuotojams rusiškas programas perkelti į mokamų kanalų paketus. Aidint trimitams tai ir buvo padaryta.

Bet LRTK teko atšauti savo sprendimus, nes Europos Komisija (EK) įspėjo Lietuvą, kad tai kertasi su Europos teise ir gali grėsti net bėdomis Europos teisingumo teisme.

Žodžiu, iš Briuselio gavome peiliu į nugarą. Kita vertus, buvo galima numanyti, kad su visais tais informaciniais karais, kurie, beje, visuomenės apklausos duomenimis, ne itin įdomūs mūsų piliečiams, Europoje prisižaisime. Šis EK treptelėjimas tai ir patvirtino.

Tačiau ši istorija gali būti tiktai žiedeliai. Juk Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete tebelaukia eilės saugumiečių projektas, siūlantis sodinti į kalėjimą už „dezinformaciją“, esą pavojingą valstybei.

Komiteto nariai, užuot atmetę šią nesąmonę, bijo būti apšaukti rusų agentais ir vis dar stumdo ją iš stalčiaus į stalčių, žada prie projekto grįžti rudenį. Žiūrėk, iš tos baimės dar ir palaimins, o įkandin nubalsuos ir visas Seimas.

O tokiu atveju galime sulaukti ne tik peilio į nugarą, bet ir kirvio į kovingą kaktą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.