Naujojo Darbo kodekso priešininkai ir toliau nerimsta

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį vetavo 22 naujojo Darbo kodekso nuostatas. Prie Vyriausybės protestavęs ir to siekęs jaunimas daiktus susikrovė ir nuo Ministrų kabineto pasitraukė, policijos „Stop“ juosta buvo nuimta, o vieną svarbiausių valstybės pastatų supę pareigūnai pasitraukė. Tiesa, jaunimo kova čia nesibaigia.

Jaunimas nuo Vyriausybės pasitraukė, tačiau ginklų nenuleidžia.<br>V. Ščiavinkso nuotr.
Jaunimas nuo Vyriausybės pasitraukė, tačiau ginklų nenuleidžia.<br>V. Ščiavinkso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Modesta Gaučaitė

2016-07-08 15:13, atnaujinta 2017-05-19 12:10

Neformalus visuomeninis judėjimas „Gyvenimas per brangus“ internete patalpino laišką, kurį gali pasirašyti kiekvienas naujajam darbo kodeksui nepritariantis lietuvis. Iš karto yra paruoštas laiško tekstas. Jame rašoma:

„Manau, kad neabejinga ir aktyvi visuomenės reakcija į skubotą šio įstatymo priėmimą rodo, kad šis teisės aktas vis dar nėra pakankamai išdiskutuotas, nėra atsižvelgta į visuomenės nuomonę. Remdamasis (-asi) šiais argumentais, kaip darbuotojas (-a), kaip aktyvus (-i) pilietis (-ė), kaip rinkėjas (-a) ir galiausiai kaip paprastas žmogus, noriu kreiptis į Jūsų supratingumą ir žmogiškumą.

Labai tikiuosi, kad suteiksite galimybę visuomenei dar sykį aptarti, išdiskutuoti ir susipažinti su naujuoju Darbo kodeksu. Todėl prašau Jūsų neatmesti Prezidentės veto ir taip grįžti prie diskusijų ir Prezidentės pateiktų pataisų pasiūlymų svarstymo.“

Po laišku automatiškai įrašomas jį pasirašiusiojo vardas ir pavardė, o pats laiškas išsiunčiamas visiems Seimo nariams. Penktadienį penktadienio popietę buvo pasirašę beveik 700 žmonių.

Kilo daug aistrų

Naujasis Darbo kodeksas Seimo buvo priimtas birželio 21-ąją. Iš karto po jo priėmimo prie Vyriausybės durų su palapinėmis ir miegmaišiais susirinko jaunimas, daugiausia doktorantūros studentai.

Jie pareiškė, kad nesitrauks kol naujasis Darbo kodeksas nebus atmestas ir grąžintas persvarstymui.

Premjeras Algirdas Butkevičius pareiškė, kad jaunimas net nežino prieš ką protestuotoja. Visuomenėje kilo ir kalbų, kad jaunimui gali būti mokama už protestavimą.

Šventinį Joninių savaitgalį jaunimas pasitraukė, tačiau iš karto po jo sekusį pirmadienį jie grįžo, įsikūrė prie Vyriausybės, kuri tada jau buvo aptverta policijos „Stop“ juosta ir saugoma policijos pareigūnų.

Jaunimas nesitraukė iki šio pirmadienio, kai prezidentė Dalia Grybauskaitė vetavo daugiau nei 20 naujajo Darbo kodekso nuostatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas