Lietuvos vadovai reiškia užuojautą dėl išpuolio Prancūzijoje

Lietuvos prezidentė ir ministras

J. Stacevičiaus ir T.Bauro nuotr.
J. Stacevičiaus ir T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2016, 11:17 AM, atnaujinta May 18, 2017, 8:21 PM

Lietuvos prezidentės spaudos tarnyba pranešė, kad Dalia Grybauskaitė griežtai smerkia tokį nepateisinamą žiaurumą.

„Lietuvos žmonių vardu Prezidentė palinkėjo stiprybės ir ištvermės aukų artimiesiems bei vienybės ir susitelkimo visiems Prancūzijos žmonėms šiuo sunkiu valstybei metu“, – rašoma pranešime spaudai.

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė penktadienį Seimo ir savo vardu pareiškė užuojautą Prancūzijos Respublikos Nacionalinės Asamblėjos Pirmininkui Claude Bartolone ir Prancūzijos Respublikos Senato Pirmininkui Gérard Larcher, taip pat žuvusiųjų per teroristinį išpuolį Nicoje artimiesiems.

„Esame sukrėsti niekuo nepateisinamo žiaurumo ir smerkiame šį teroristinį išpuolį, nusinešusį daugybės žmonių gyvybes. Terorizmas ir radikalizmas pagaliau privalo būti pažaboti. Mūsų bendra atsakomybė ir pareiga yra suvienyti jėgas, kad būtų užkirstas kelias tokioms kruvinoms atakoms ir užtikrinta viena svarbiausių žmonių teisių – teisė į saugų gyvenimą“, – teigia parlamento vadovė.

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius užuojautoje pabrėžė, kad bet koks terorizmo aktas yra beprasmė ir smerktina priemonė politiniams tikslams siekti, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

„Reiškiu gilią užuojautą žuvusiųjų šeimoms, artimiesiems, visiems Prancūzijos žmonėms, kuriuos palietė šis skaudus Nacionalinę dieną įvykdytas išpuolis. Linkiu susitelkimo šią sunkią netekties valandą, sveikatos ir stiprybės sužeistiesiems“, – sako Vyriausybės vadovas.

Mažiausiai 80 žmonių žuvo, kai penktadienį į minią žmonių, susirinkusių pasižiūrėti Bastilijos paėmimo dienos fejerverkų, įsirėžė sunkvežimis.

Mašinos vairuotojas buvo nušautas po to, kai nuvažiavo apie du kilometrus palmėmis apsodintu Anglų bulvaru, pilnu šventiškai nusiteikusių žmonių. Šimtai žmonių bėgo apimti panikos, o įvykio vietoje liko gulėti dešimtys kūnų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.