Vyriausybė aptars pučo Turkijoje pasekmes

Aptars ir komitete

Vyriausybė aptars pučo Turkijoje pasekmes.<br>T.Bauro nuotr.
Vyriausybė aptars pučo Turkijoje pasekmes.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2016, 6:38 AM, atnaujinta May 18, 2017, 2:55 PM

Premjeras Algirdas Butkevičius paskelbė, kad klausimas dėl grupės kariškių bandyto įvykdyti perversmo Turkijoje bus įtrauktas į pirmadienio Vyriausybės pasitarimą.

Atsižvelgdamas į Užsienio reikalų ministerijos (URM) rekomendacijas premjeras taip pat ragina susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į Turkiją, o šalyje esančius tautiečius pasirinkti saugią buvimo vietą, vengti viešų erdvių, palaikyti ryšį su kelionių agentūra, aviakompanija bei Lietuvos diplomatais.

Turkijoje penktadienio vakarą kariškiai bandė surengti perversmą, bet pučas žlugo. Per jį žuvo daugiau kaip 250 žmonių.

Sužlugdžiusi nepatenkintų kareivių bandymą atimti valdžią iš prezidento Recepo Tayyipo Erdogano, Turkijos valdžia šeštadienį tvirtino susigrąžinusi šalies kontrolę.

Aptars ir komitete

 Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) pirmadienį renkasi į posėdį, kuriame aptars liepos pradžioje Varšuvoje vykusio NATO viršūnių susitikimo rezultatus, pučą Turkijoje. 

„Planuojame išklausyti ministro ataskaitą iš Varšuvos susitikimo. Prieš važiuodamas į viršūnių susitikimą ministras padaro pranešimą, kokie svarbiausi klausimai, kokia Lietuvos pozicija, ir po to sugrįžus (pristato rezultatus)“, – BNS sakė komiteto vadovas „darbietis“ Artūras Paulauskas. 

Pasak jo, posėdžio darbotvarkė patvirtinta dar prieš šeštadienio nakties įvykius Turkijoje, kur kariškiai mėgino įvykdyti perversmą, bet akivaizdu, kad šie įvykiai irgi bus aptarti komiteto posėdyje. 

Liepos antrą savaitę Varšuvoje vykusio NATO viršūnių susitikimo metu patvirtinta, kad Baltijos šalyse ir Lenkijoje kitąmet bus dislokuoti tarptautiniai batalionai. 

Lietuvoje bataliono formavimui vadovaus Vokietija, savo pajėgomis prie jo prisidės Beniliukso šalys, Norvegija ir Prancūzija. Latvijos bataliono  formavimui vadovaus Kanada, Estijos – Jungtinė Karalystė, Lenkijos – Jungtinės Valstijos. 

Kiekvieną batalioną sudarys apie tūkstantis karių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.