Papasakojo apie Visvaldui Matijošaičiui atliktą operaciją

Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui antradienį Kauno klinikų Kardiochirugijos klinikoje atlikta kompleksinė širdies operacija, kuri vyko kiek kitaip, negu manyta iš pradžių.

Profesorius R.Benetis (kairėje) papasakojo apie V.Matijošaičiui atliktą operaciją.<br>M.Patašiaus nuotr.
Profesorius R.Benetis (kairėje) papasakojo apie V.Matijošaičiui atliktą operaciją.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-07-19 13:35, atnaujinta 2017-05-18 10:50

Klinikos vadovo profesoriaus Rimanto Benečio vadovaujama medikų komanda atliko dviejų kraujagyslių šuntavimą ir dviejų širdies vožtuvų – aortos bei mitralinio – korekciją. Išvakarėse planuota atlikti tik vieno vožtuvo korekciją.

„Operacijos metu įvertinus situaciją buvo priimtas sprendimas koreguoti ir aortos vožtuvą“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo profesorius R.Benetis. Pasak klinikos vadovo, daugiau jokių netikėtumų neįvyko, operacija atlikta sėkmingai.

Procedūra truko beveik 5 valandas, o 13 valandą į reanimacijos palatą atvežtas V.Matijošaitis jau buvo nubudęs, galėjo ištarti pavienius žodžius.

Reanimacijos palatoje Kauno meras praleis maždaug dvi dienas, o vėliau bus perkeltas į bendrą palatą. Dar 2–3 savaites truks reabilitacija.

„Mažiausiai 4 savaites Visvaldui reikėtų atsisakyti aktyvios veiklos ir rūpesčių naštos“, – mano profesorius R.Benetis, kuris yra geras V.Matijošaičio bičiulis.

Pasak klinikos vadovo, atidėlioti V.Matijošaičio operacijos nebuvo jokios prasmės, nes tai galėjo tik sukelti papildomą riziką.

Vėliau V.Matijošaičiui bus skirtas medikamentinis gydymas. Ką dar teks keisti žinomam kauniečiui, ką jam patartų medikai?

„Labiau save saugoti“, – nedvejodamas paaiškino profesorius R.Benetis.

V.Matijošaitis pastaruoju metu apie mėnesį gydėsi ligoninėje ir namie po to, kai birželio pradžioje prastai pasijuto padidėjus kraujospūdžiui. Kauno merui šiuo metu yra 59-eri.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.