Geroji naujiena kauniečiams – iš čiaupo smėlio bėgs mažiau

Kai kurių Kauno rajono miestelių gyventojai nepatenkinti geriamojo vandens kokybe– jame pasitaiko smėlio. Specialistai pripažino, kad problemų yra, tačiau padėtis turėtų pagerėti. Kauno rajone, Kačerginėje, gyvenantis Gediminas Kontrimas tikino, kad jo namuose iš čiaupo tekančiame vandenyje pasitaiko smėlio priemaišų.

Gyventojas namuose nufotografavo vandens filtre susikaupusį smėlį.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Gyventojas namuose nufotografavo vandens filtre susikaupusį smėlį.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

Jul 24, 2016, 12:18 PM, atnaujinta May 17, 2017, 11:07 PM

„Prieš dvejus metus Kačerginėje buvo nutiestas naujas vandentiekis. Jį prižiūri Kauno rajono savivaldybės įmonė „Giraitės vandenys“. Gyventojai prie vandentiekio prisijungė. Tačiau netrukus prasidėjo problemos“, – pasakojo vyras.

G.Kontrimas teigė, kad vasarą atsukus čiaupą neretai pasipila vanduo su smėlio smiltimis. Tokio vandens neįmanoma gerti.

Smėliu užsikemša ir namuose esantis vandens filtras.

„Paskutinį kartą avarinės tarnybos darbininkai buvo atvykę liepos 11 dieną ir prieš vandens skaitiklį esančią atliekų gaudyklę-filtrą išvalė. Tačiau liepos 13 dieną filtras vėl užsikimšo. Jeigu vanduo būtų kokybiškas, taip dažnai valyti jo nereikėtų“, – tvirtino G.Kontrimas.

Kačerginės gyventojas teigė, kad su tokiomis problemomis susiduria ir kiti kaimynai, tačiau daugelis linkę kentėti ir nesiskundžia.

„Giraitės vandenų“ darbininkai reaguodami į gyventojo skundą jo namuose šią savaitę įrengė naują filtrą.

Tačiau G.Kontrimas tuo nebuvo patenkintas. Vyras skundėsi, kad jam niekas nepaaiškino, kada padėtis dėl vandens kokybės iš esmės pasikeis.

Pastatys naują

Gitis Urbelis

Įmonės „Giraitės vandenys“ direktorius

„Vandens kokybė Kačerginėje ir visose Zapyškio apylinkėse nėra labai gera. Geriamajame vandenyje tikrai pasitaiko smėlio ir rūdžių priemaišų.

Jau parengtas projektas ir skirta lėšų, už kurias bus statoma geriamojo vandens kokybės gerinimo stotis. Ją planuojama pastatyti iki šių metų Kalėdų.

Tada geriamojo vandens kokybė pagerės Kačerginėje, Zapyškyje ir Dievogaloje gyvenantiems vartotojams.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.