„Darbiečio“ rinkimų kampanijos klipas įaudrino internetą

„Tu ateik ir balsuok, prašau, už silkę tik neparsiduok“ – tokiais dainos žodžiais į rinkėjus prabilo vieno Darbo partijos kandidato į Seimą komanda. Darbo partijos renginyje Raseiniuose nuskambėjo Dariaus Ulicko rinkimų himnas, kurio melodija sutampa su legendinio dueto „Modern Talking“ hitu „You're my heart, you're my soul“.

D.Ulicko rinkiminė daina sulaukė kritikos internete.<br>D.Umbraso nuotr. ir stopkadras
D.Ulicko rinkiminė daina sulaukė kritikos internete.<br>D.Umbraso nuotr. ir stopkadras
D.Ulickas kaltę dėl vogto kūrinio vertė jį atlikusiai moteriai.<br>D.Umbraso nuotr.
D.Ulickas kaltę dėl vogto kūrinio vertė jį atlikusiai moteriai.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 26, 2016, 10:25 AM, atnaujinta May 17, 2017, 6:52 PM

Vaizdo klipas žaibiškai paplito socialiniuose tinkluose ir sulaukė pašaipių įvertinimų.

„Mūsų viltis Dariaus rankose gyva, viską darys, kad klestėtų Lietuva, tik kartu mes galim viską, jeigu tikim viens kitu, tau sakau, mes laimėsim iš tiesų“, – dainavo politiko rėmėjai.

Pats politikas, paklaustas, ar buvo gautas sutikimas iš „Modern Talking“ autorių teisių turėtojų šių kūrinį perkurti, sakė: „Jūsų klausimas geras... Žodžiai yra tos ponios, kuri dainavo.“

To, kad daina jau kelis dešimtmečius žinoma visame pasaulyje ir šiuo atveju buvo panaudotas visas jos muzikinis fonas, politikas nesureikšmino. „Nesu nei autorius, nei atlikėjas, bet būtinai pasidomėsiu. Melodija tikrai girdėta, bet dar kartą kartoju, nesu nei atlikėjas, nei autorius“, – kalbėjo politikas.

Autorinių teisių turėtojai – užsienyje

Autoriaus teises ginančios asociacijos LATGA atstovas Marius Kuzminas teigė, kad šiuo konkrečiu atveju dainos atlikėjai turėjo kreiptis į kūrinio autorių teisių turėtojus užsienyje. „Jeigu tai buvo padaryta neturint leidimo – tai autoriaus teisių pažeidimas, bet šiuos leidimus išduoda ne LATGA, bet patys autoriai arba jų atstovai“, – kalbėjo jis ir pridūrė, kad jei kūrinys panaudojamas be leidimo, padaroma turtinė ir moralinė žala autoriui. Mokesčiai už kūrinio adaptavimą ar pakeitimą mokami tiesiogiai autorių teisių turėtojams. Tiesa, LATGA pati jokių veiksmų tokiais atvejais neinicijuoja, bet jei į asociaciją kreipiasi kūrinio autoriai, ji padeda jiems sutvarkyti šiuos klausimus.

D.Trumpas užrūstino „Queen“

Garsių kūrinių panaudojimas siekiant pritraukti kuo daugiau rinkėjų dėmesio seniai nėra naujiena. Neseniai kilo skandalas Jungtinėse Amerikos Valstijose, kai legendinės grupės „Queen“ kūriniu „We Are The Champions“ buvo pasinaudota Donaldo Trumpo rinkimų kampanijoje.

Nors kūrinys buvo panaudotas legaliai mokant mokesčius autorių teisų turėtojams, vis dėlto tai sukėlė „Queen“ nepasitenkinimą, nes jie teigė niekaip neremiantys D. Trumpo politikos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.