Į Palangos kurortą – ne tik ilsėtis, bet ir sportuoti

Palanga vilioja ne tik Baltijos jūra, paplūdimiais ir parkais. Daugelis poilsiautojų nusiteikę atsigauti po įtempto darbo ne tik kaitindamiesi saulėje ar maudydamiesi, bet ir sportuodami.

Prieš porą metų duris atvėręs universalus sporto kompleksas iškart tapo populiarus – čia treniruojasi ir varžybas rengia įvairių sporto šakų atstovai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Prieš porą metų duris atvėręs universalus sporto kompleksas iškart tapo populiarus – čia treniruojasi ir varžybas rengia įvairių sporto šakų atstovai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Palangoje, šalia jūros per pušyną, driekiasi sveikatingumo takas „Labrytys“.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Palangoje, šalia jūros per pušyną, driekiasi sveikatingumo takas „Labrytys“.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 26, 2016, 8:05 AM, atnaujinta May 17, 2017, 7:11 PM

Palangą renkasi ir profesionalūs sportininkai – jų treniruotėms čia sudarytos puikios sąlygos.

Sporto infrastruktūrai kurorte nuolat skiriama daug dėmesio – sportininkams galima pasiūlyti puikią, tarptautinius standartus atitinkančią sporto bazę.

Bėgimo takas – prie jūros

Kurorte treniruotis ir varžybas rengti gali sportininkai profesionalai ir mėgėjai iš visos Lietuvos ir užsienio: čia veikia universalus sporto kompleksas, atnaujintas ir įvairiais įrenginiais papildytas per pušynus šalia jūros besidriekiantis bėgimo takas „Labrytys“, įrengta lauko aikštelių su treniruokliais.

Prieš porą metų duris atvėręs universalus sporto kompleksas iškart tapo populiarus – čia treniruojasi ir varžybas rengia įvairių sporto šakų atstovai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio.

Sporto komplekso bendras plotas – daugiau kaip 4 tūkst. kvadratinių metrų. Sporto salę specialiu tinklu galima suskirstyti į keletą erdvių, todėl čia vienu metu gali vykti krepšinio, tinklinio ar rankinio treniruotės.

Prireikus galima išstumti tribūnas su 1100 sėdimųjų vietų.

Komplekse įrengtos modernios treniruoklių salės, persirengimo kambariai, dušai, pagalbinės patalpos.

Sporto komplekso statybos kainavo per 4 mln. eurų. Tam panaudotos Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos bendradarbiavimo per sieną, Valstybės investicijų programos lėšos ir Palangos savivaldybės pinigai.

Tarptautinius standartus atitinkantis sporto kompleksas laukia ne tik profesionalų, bet ir sporto mėgėjų – miesto gyventojų ir svečių, ypač vaikų.

Pernai sporto bendruomenės laukė dar viena šventė – miesto stadiono rekonstrukcijos pabaiga. Tuo labiausiai džiaugėsi lengvaatlečiai, kurie anksčiau neturėjo tokių patogių galimybių treniruotis Palangoje.

Stadiono rekonstrukcija kainavo per 650 tūkst. eurų. Dabar čia gali vykti aukščiausio lygio varžybos, stadionas atitinka tarptautinius lengvosios atletikos standartus: įrengta lietaus nuotekų surinkimo sistema, pakeisti elektros tinklai, sumontuota vejos laistymo sistema, bėgimo takai iškloti drėgmę sugeriančia spyruokliuojančia danga.

Išskirtinis stadionas

Palangos stadionas – vienintelis šalyje, kuriame yra ne aštuoni, o devyni bėgimo takai.

Ateityje bus atnaujinta stadiono futbolo aikštės veja, greta įrengta futbolo aikštė su dirbtine danga ir keturi atviri teniso aikštynai.

O šalia jūros per pušyną besidriekiantį sveikatingumo taką „Labrytys“ seniai pamėgo ne tik palangiškiai, bet ir atostogaujantys sveiko gyvenimo būdo mėgėjai. Prieš keliasdešimt metų įrengtas takas, prasidedantis ties Jūratės gatve ir vedantis iki Kunigiškių, visada buvo populiarus.

Įgyvendinus projektą „Sveikatingumo ir aktyvaus poilsio tako „Labrytys“ pratęsimas ir aktyvaus poilsio zonų įrengimas Palangos miesto savivaldybėje“, ši populiari trasa pailgėjo dvigubai: trijų kilometrų ilgio takas buvo pratęstas Kontininkų link, įrengtas žiedas ir arčiau jūros besidriekiantis atgal į miestą vedantis maršrutas.

Buvo atnaujintas trasos žymėjimas, įrengtos nuorodos, išleistas lankstinukas, kuriame aiškiai matyti visas maršrutas.

Palangiškiai ir svečiai apsidžiaugė, kai šalia trasos buvo įrengtos penkios aktyvaus poilsio zonos su sporto įrenginiais ir treniruokliais suaugusiesiems. Dviračiams sumontuoti stovai, pastatyti mediniai suolai ir šiukšlių dėžės.

Pasimankštinti pušyne, „Labryčio“ taką įveikiant pėsčiomis, bėgte ar dviračiu, galima ne tik vasarą. Žiemą, esant sniego, į trasą iščiuožia ir slidininkai.

Važinėti dviračiais mėgstantys žmonės nepraleidžia progos nuo Palangos nukakti iki Šventosios – šiuos kurortus skiria 14 kilometrų. Skrieti neseniai rekonstruotu pajūrio dviračių taku su poilsio aikštelėmis – vienas malonumas: aplinkui – akį maloninantys vaizdai.

Palangos daugiabučių gyventojai taip pat nevengia sporto, o tam sudarytos visos sąlygos: kvartaluose, kur gyvena daugiausia žmonių, įrengti modernių treniruoklių aikštynai. Yra ir vaikams skirtų treniruoklių.

Lietingų orų nebijantys nerūdijantys įrenginiai tinka stiprinti kojų, liemens, rankų, krūtinės, viršutinės pečių juostos raumenis, pilvo presą. Treniruoklių aikštynuose nuolat pilna žmonių, ypač jaunimo, net ir tuomet, kai orai apniukę ar vėsoka.

Treniruotės – nemokamos

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras, vykdydamas veiklą Palangoje pagal sutartį su Palangos miesto savivaldybe, prisideda prie palangiškių ir kurorto svečių pamėgto laisvalaikio projekto „Žmonės sportuoja“ ir dovanoja Palangos miesto gyventojams nemokamas treniruotes. Birutės parke prie Rotondos vyksta jogos, prie „Vaidilutės“ baro – kalanetikos, Birutės parke – šiaurietiško ėjimo užsiėmimai.

Meilės alėjoje galima pasimokyti tradicinių Indijos Masala Bhangros šokių, prie kavinės „I love Palanga“ – zumbos, Thai Bo aerobikos. Zumbą labiausiai mėgsta moterys, mat sakoma, kad tai – vienas linksmiausių ir bene efektyviausių būdų atsikratyti antsvorio. Palangos sporto centro stadione kiekvieną savaitę vyksta funkcinės treniruotės.

Kurorto vadovų teigimu, ir toliau bus siekiama, kad Palanga būtų patrauklus sveikatingumo, gydymo ir sporto industrijos bei pramogų kurortas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.