Ne iš mūsų kiemo? Susirink žaislus ir dink!

Vilniaus Pilaitės rajone, I.Simonaitytės gatvėje, užrakinta vaikų žaidimo aikštelė – dabar į ją gali pakliūti tik mažyliai iš dviejų šalia esančių daugiabučių. Pilaitėje vaikams jau nuo mažens skiepijama, kad ne visi yra lygūs. Vieniems galima žaisti žaidimo aikštelėje, kitiems – ne.

Ant užrakintų vartų kabo raštai, kurie paaiškina, kas turi teisę naudotis šia vaikų žaidimo aikštele.<br>D.Umbraso nuotr.
Ant užrakintų vartų kabo raštai, kurie paaiškina, kas turi teisę naudotis šia vaikų žaidimo aikštele.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas („Lietuvos rytas“)

Jul 28, 2016, 6:51 AM, atnaujinta May 17, 2017, 3:11 PM

Tam dviejų I.Simonaitytės gatvės daugiabučių gyventojams prieš porą savaičių buvo išdalyti vaikų žaidimo aikštelės raktai.  Pakliūti į ją dabar galima tik dieną ir tik tuose namuose gyvenantiems mažyliams.

Dviejų daugiabučių, kurie administratorės bendrovės Namų priežiūros centro paprašė užrakinti vartus, gyventojai aiškino, kad jiems nusibodo krepšinio aikštelėje susirenkantys paaugliai. Esą kamuoliai bumbsėdavo net sutemus. Tačiau kiti gyventojai negirdėjo triukšmo ir net nematydavo susirinkusių vaikų.

Gyventojai taip pat skundėsi, kad aikštelėje priberta skalda pakliūva ant takų, keliama netvarka.

Užrakinta žaidimo aikštelė sukėlė kitų Pilaitės gyventojų pasipiktinimą. Sako, kad kai kurie vaikai, radę užrakintus vartus, net apsiverkė.

Šalia – dar viena žaidimo aikštelė, kuri neužrakinta ir net neaptverta. „Eidavau ten pažaisti, turėjau draugų. Dabar negaliu“, – patempė lūpą neužrakintoje aikštelėje žaidęs Justas. I.Simonaitytės gatvėje gyvenanti Agnė pasakojo, kad toje aikštelėje būdavo pilna vaikų, o dabar – tuščia. Moteriai ji tapo panaši į rezervatą.

„Vaikai nesupranta, jiems nepasakysi: „Čia žaisk, o ten neik“, – kalbėjo sūpynėse Viltę supusi Dalia. Nors ji turi raktus, dukterį buvo atvedusi į kitą aikštelę.

Dalia puikiai supranta tuos tėvus, kurie skundžiasi dėl užrakintos aikštelės. Ji įsitikinusi – užtrenkti vartus prieš mažylius yra nesąžininga.

Pilaitės seniūnas Albinas Šniras taip pat skeptiškai vertino sumanymą užrakinti aikštelę. Jis sakė manąs, kad tai negalėjo sugalvoti vienas žmogus, turėjo būti gyventojų susirinkimo protokolas.

Ant užrakintų vartų pakabinti Namų priežiūros centro vadybininkės raštai, aiškinantys, kas gali naudotis aikštele.

Šios bendrovės atstovas Paulius Ugianskis patvirtino, kad namų gyventojų susirinkimas buvo, jų prašymu ir užrakinti vartai, aplinkiniuose daugiabučiuose gyvenantiems vilniečiams išdalyti raktai.

„Kas gali žaisti toje aikštelėje, spręsti ne administratoriui“, – teigė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.