Nuogą užpakalį darbdaviui parodęs vairuotojas buvo nustebintas

Nuogo užpakalio parodymas atsisveikinant su darbdaviu ilgųjų reisų vairuotojui pasirodė tinkama forma išreikšti savo nusivylimą ir nepasitenkinimą susiklosčiusia situacija, bet po to nutikę įvykiai primena nevykusią komediją. Nors incidentas įvyko šių metų kovo 9 d., abi konflikto pusės ir toliau santykius aiškinasi per teisėsaugos institucijas.

Už savitą nuomonės reiškimą vilkiko vairuotojui gresia byla.<br>D.Umbraso nuotr.
Už savitą nuomonės reiškimą vilkiko vairuotojui gresia byla.<br>D.Umbraso nuotr.
Vilkiko vairuotojas savo kaltės dėl nepadoraus gesto neneigia.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Vilkiko vairuotojas savo kaltės dėl nepadoraus gesto neneigia.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Vilkiko vairuotojas savo kaltės dėl nepadoraus gesto neneigia.<br>123rf nuotr.
Vilkiko vairuotojas savo kaltės dėl nepadoraus gesto neneigia.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 28, 2016, 6:48 PM, atnaujinta May 17, 2017, 1:04 PM

Santykiai su darbdaviu buvo komplikuoti

Vairuotojo problemos su darbdaviu prasidėjo tuomet, kai jis negalėdamas rasti bendros kalbos su darbdaviu dėl apmokėjimo už darbą irvairuotojas-pratruko-mums-moka-kaip-ir-kiek-nori.htm"="">vairuotojas-pratruko-mums-moka-kaip-ir-kiek-nori.htm"" target="_blank"> darbo sąlygų kreipėsi į žurnalistus. „Po to, kai pasirodė straipsnis, pajaučiau tvyrantį šaltuką, buvo atšaukti mano reisai ir buvau išsiųstas į Baltarusiją. Veikiausiai darbdaviai norėjo padaryti spaudimą, kad savo noru išeičiau iš darbo, arba tiesiog ieškojo būdų, kaip mane atleisti. Tai jiems pavyko“, – šyptelėjo Ričardas Mykolaitis ir pridūrė, kad po kurio laiko vis dėlto nusprendė išeiti iš darbo savo noru.

Vyras tikino, kad po sprendimo išeiti iš darbo nenorėjęs patirti daugiau įtampos, tad įteikęs darbdaviui atleidimo prašymą kartu įteikė ir nemokamų atostogų prašymą, kad privalomas atidirbti dvi savaites galėtų praleisti namuose su vaikais.

„Prašiau atleisti iš darbo man jau nedalyvaujant, turėjau tuo metu kitą darbo pasiūlymą. Šį prašymą įmonėje užregistravau ir nuėjau pas vieną iš vadovų, norėdamas grąžinti įmonės daiktus – mobilųjį telefoną, keletą dokumentų. Po to, kai pranešiau, kad išeinu iš darbo, jis dar siūlė pasikalbėti, bet aš jau nenorėjau apie nieką kalbėtis ir pasiūliau jam atsistoti ir pavaldinių akivaizdoje pasakyti garsiai, kad jie niekada nemokėjo už nuvažiuotus kilometrus, nepervesdavo pinigų už degalus į garantinį fondą“, – lemtingą dieną prisiminė pašnekovas.

Šiam kalbantis su direktoriumi atėjo įmonės teisininkas, kuris iš karto pagrasino, kad bus iškviesta apsauga, kuri padės nepageidaujamam vairuotojui greičiau rasti duris. „Pasakiau, kad apsaugos nereikės, pats išeisiu, nes pasakiau, ką norėjau. Man buvo pagrasinta, kad niekur kitur nerasiu darbo ir tada paklausiau jų, ar jie žino, ką aš apie visa tai manau. Ir išreiškiau savo nuomonę parodydamas nuogą užpakalį.“

Baudą skyrė ir atšaukė

Viskas galėjo tuo ir baigtis, bet po valandos R. Mykolaitis sulaukė policijos pareigūnų skambučio. „Paskambino mandagūs pareigūnai, pasakė, kad skambina dėl skundo, pats šio fakto neneigiau. Iš tiesų norėjau atkreipti dėmesį sunkią mano ir kolegų, dirbančių šį darbą, situaciją“, – pasakojo jis. Dar vėliau konfliktas persikėlė į elektroninę erdvę, kur po viena iš publikacijų esančiuose komentaruose mūšis tęsėsi toliau.

R.Mykolaitis teigė, kad labiausiai jį žeidė kaltinimai vogus iš įmonės vilkikų dyzelinį kurą: „Galiu prisiekti savo vaikų sveikata, kad nesu iš darbdavio paėmęs nė cento, bet kadangi publikacijoje minimas ir mano atvejis, net jei komentaruose ir buvo rašoma apskritai apie vairuotojus, tai žeidžia“, – pyko pašnekovas.

Regis, R.Mykolaičiui skirta 28 eurų bauda jau turėjo dėti tašką absurdiškoje istorijoje. „Man užkliuvo tai, kad buvau neva nubaustas už lytinių organų demonstravimą, bet juk buvo ne taip, be to, tai padaryta tik mažai visuomenės daliai. Paprašiau pareigūnų perkvalifikuoti kaltinimą, kategoriškai nesutikau su tokiu jo traktavimu. Pareigūnai, žinoma, į tai nereagavo, o baudą antstoliai iš manęs išskaičiavo“, – pasakojo jis.

Sieks įrodyti savo tiesą

Po kurio laiko R.Mykolaitis vėl sulaukė tyrėjo skambučio, kuris informavo, kad bauda atšaukta, o incidentas perkvalifikuotas į baudžiamąją bylą. To siekė vairuotojo darbdavys.

Taip už nedidelį chuliganizmą (pagal Administracinių pažeidimų kodekso 174 str.) bauda nubaustas vairuotojas iš naujo už tą patį veiksmą apkaltintas viešosios tvarkos pažeidimu pagal Baudžiamojo kodekso 284 str., kuris numato: „Tas, kas viešoje vietoje necenzūriniais žodžiais ar nepadoriu elgesiu trikdė visuomenės rimtį ar tvarką, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu.“

R.Mykolaitis tikino rankų nuleisti nežadantis ir ateityje. „Noriu priversti tirti pareigūnus tą situaciją, dėl kurios iš tiesų kilo konfliktas, nes tiriama maža visos situacijos dalis. Labiausiai noriu atkreipti dėmesį į tai, kokių iš tiesų pažeidimų ir duomenų klastojimo atvejų yra įmonėje. Juk fakto, kad rodžiau užpakalį, aš neginčiju, kalbėkime apie problemas iš esmės. Jei jau aš, būdamas sveikas, išsilavinęs, taip elgiuosi, tai gal yra kokių priežasčių?“ – klausė pašnekovas.

Įmonė nekomentuoja

Naujienų portalui lrytas.lt susisiekus su įmonės „Transekspedicija“, kurioje ir dirbo R. Mykolaitis, atstovais ir paprašius pakomentuoti situaciją, vienas jos atstovų Audrius Puskunigis teigė į visus klausimus atsakysiantis, tik prašė juos atsiųsti raštu.

Vėliau iš tiesų redakciją pasiekė laiškas, kuriame vietoje žadėto komentaro tebuvo paaiškinimas, kodėl įmonė išsamiau situacijos nekomentuos: „Dėl R.Mykolaičio veiksmų policija yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą ir jam nepasibaigus, kad nebūtų daroma įtaka teisėsaugos veiksmams, nekomentuosiu“, – rašė A.Puskunigis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar debatų dalyviai supranta, kur kandidatuoja?