Apklausa parodė, kas gautų daugiausiai balsų Seimo rinkimuose

Liepos pradžioje gyventojų

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.<br>lrytas.lt nuotr.
Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.<br>lrytas.lt nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>lrytas.lt nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 29, 2016, 12:28 AM, atnaujinta May 17, 2017, 12:50 PM

Naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovės „Baltijos tyrimai“ liepos 1-14 dienomis atliktos apklausos duomenimis, spalio 9-ąją vyksiančiuose rinkimuose socialdemokratus palaikytų 15 proc. rinkėjų, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą – beveik 14 proc., konservatorių partiją (TS-LKD) – 11 proc., Darbo partiją – 9 proc., po 5 proc. balsų gautų Tvarkos ir teisingumo partija bei Liberalų sąjūdis. Už „Lietuvos lenkų rinkimų akciją-krikščioniškų šeimų sąjungą“ (LLRA-KŠS) balsuotų 4 proc. apklaustų šalies gyventojų.

Iš respondentų, kurie spalio 9 d. tikrai ketina ateiti prie balsadėžių, 19 proc. ketina balsuoti už socialdemokratus, beveik 19 proc. – už R. Karbauskio valstiečius-žaliuosius. Gabrieliaus Landsbergio vedami konservatoriai gali tikėtis 16 proc. rinkėjų palaikymo, 11 proc. balsų surinktų „darbiečiai“, 6 proc. – „Tvarka ir teisingumas“ bei Remigijaus Šimašiaus vadovaujami liberalai. 5 proc. rinkėjų savo balsą atiduos už LLRA-KŠS.

„Baltijos tyrimų“ apklausa parodė, kad Seimo rinkimuose rudenį ketina dalyvauti 45 proc. respondentų – 3 proc. punktais daugiau nei analogiškos apklausos metu birželį. 22 proc. apklaustųjų teigė parlamentarų rinkti neketiną, o dar 33 proc. kol kas nežiną, ar dalyvaus rinkimuose. Palyginti su birželiu, balsuoti neketinančių apklaustųjų skaičius sumažėjo 6 proc. punktais, o neapsisprendusiųjų – išaugo 3 proc. punktais.

Klausiami, kodėl nesiruošia balsuoti Seimo rinkimuose, piliečiai dažniausiai nurodė dvi priežastis: nėra už ką balsuoti, nes visi kandidatai vienodai blogi (nurodė 30 proc. respondentų, kurie neketina balsuoti) ir nėra prasmės eiti į rinkimus, nes jų rezultatai nekeičia padėties šalyje (nurodė 29 proc. respondentų, kurie neketina balsuoti). 8 proc. balsuoti neketinančių respondentų taip pat nurodė rinkimuose niekada nedalyvaują, 7 proc. teigė, kad nusivylė visais politikais, po 5 proc. žmonių sakė netikį rinkimų sąžiningumu arba nurodė, kad visos politinės partijos yra korumpuotos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.