Arčiau valdžios – lygesni už lygius

Argi pagrindiniam valstybės pareigūnui, prižiūrinčiam, kad visi būtų lygūs, vieni asmenys vis dėlto gali būti lygesni už kitus? Žinoma, jei tas pareigūnas iš valdančiosios partijos kompanijos, o tie lygesnieji – irgi iš ten pat.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2016, 6:16 AM, atnaujinta May 17, 2017, 12:50 PM

Nenuginčysi, kad Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba itin uoliai rūpinasi lyčių lygybe, o tarp jos vasaros rūpesčių – išsiaiškinti, ar Neringoje nediskriminuojami stipriosios lyties atstovai, nes ten yra moterų paplūdimių, bet kažkodėl nėra specialių vietų, kur galėtų pasireikšti nuogi vyrai.

Bala nematė tų pliažų. Pakalbėkime iš esmės.

Šioje tarnyboje neseniai atsirado nauja vadovo patarėja „Finansų valdymo klausimais“ – ja tapo K.Tumaitė, anksčiau dirbusi vyriausiąja įstaigos buhaltere.

Sutapk tu man taip, kad konkurso sąlygose buvo įrašyta, jog naujai kėdei užimti reikia žmogaus, kuris turėtų vadybos ir verslo administravimo krypties išsilavinimą. O naujoji patarėja kaip tik tokį ir turi.

Ak, tiesa, ši moteris dar dirba net kelių valdančiosios Darbo partijos kandidatų į Seimą buhaltere. Pavyzdžiui, V.Gapšio. O štai ta Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos vadovė, kuriai naujoji patarėja pataria, A.Lobačevskytė – irgi Darbo partijos kadras. Ir ne bet koks! Buvusi „darbiečių“ kandidatė į Seimą, buvusi kultūros viceministrė, iš šio posto maždaug prieš metus pačios Seimo pirmininkės L.Graužinienės rankomis perkelta prižiūrėti lygybės reikalų.

Galbūt tai ir smulkmenos, bet vis dėlto iškalbingos.

Kita vertus, tokie sutapimai – ne pirmiena. Pavyzdžiui, kas šį pavasarį stojo rūpintis visais šalies bedarbiais?

Ogi menkai kam žinoma kaunietė L.Valalytė. O naująja Darbo biržos vadove, regis, pasirūpino Darbo partijos darbo birža. Juk L.Valalytė ir socialinės apsaugos ir darbo ministrė A.Pabedinskienė – buvusios bendradarbės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.