Senienų prekeiviams rūsys neįtiko

Kolekcininkai šiemet jau antrąkart keičia susirinkimų vietą: nuo kito šeštadienio įvairių sendaikčių vilniečiai galės rasti viešbutyje „Karolina“.

Kolekcininkams požeminė automobilių stovėjimo aikštelė pasirodė nejauki.
Kolekcininkams požeminė automobilių stovėjimo aikštelė pasirodė nejauki.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2016, 12:26 PM, atnaujinta May 15, 2017, 3:16 AM

Vos pusmetį rinkęsi koncertų salės „Compensa“ patalpose, kolekcininkai jau ieško naujų.

Vilniaus kolekcininkų klubo pirmininkas Algis Gaidamavičius neslėpė – išsikraustyti iš koncertų salės juos privertė tai, kad šių patalpų šeimininkai negalėjo pasiūlyti normalių sąlygų.

Tad nuo rugpjūčio 20-osios kolekcininkai kiekvieno šeštadienio rytą rinksis viešbutyje „Karolina“ Sausio 13-osios gatvėje.

Vilniaus kolekcininkų klubą sutiko priimti viešbučio „Karolina“ savininkai ir kolekcionavimo entuziastai Vidmantas Kudarauskas ir Vilmantas Mičiūnas, atidavę disko barą ir šalia esančią automobilių stovėjimo aikštelę.

Kad 52 metus gyvuojančio klubo sueigos vyktų kitoje vietoje, pritarė ir meras Remigijus Šimašius bei jo patarėja Dalia Bardauskienė.

Anot A.Gaidamavičiaus, vilniečiai gali surasti ne tiktai širdžiai mielų kolekcininkų parduodamų daiktų, bet ir parduoti savus nusibodusius.

Kolekcininkams koncertų salė „Compensa“ neįtiko dėl to, kad kas antrą savaitę sendaikčių prekeiviams buvo siūloma rinktis požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje, visiškai nepritaikytoje susirinkimams.

Kolekcininkams koją kiša ne tik tinkamų patalpų stygius, bet ir absurdiški draudimai. Jei ne jie, kolekcininkų sueigos galėtų paskatinti turizmą Vilniuje.

Kiekvieną šeštadienį į Lietuvos sostinę atvyktų daug senienų mėgėjų, tačiau tam trukdo nuostata, skelbianti, kad visi daiktai, kuriems daugiau nei 50 metų, – antikvariatas.

„Todėl užsieniečiai Vilniuje beveik nieko ir neperka. Jeigu griežtai vadovautumės šia nuostata, antikvariniais reikėtų pripažinti visas sovietmečiu Vilniaus baldų kombinate pagamintas spintas ir kėdes. Jei nori išvežti jas į šiukšlyną – gauk leidimą“, – ironizavo A.Gaidamavičius.

Be to, kiekvienas per sieną vežamas senesnis daiktas turi pereiti Kultūros paveldo departamento patikrą, turi būti sumokėtas 8 eurų mokestis. O atsakymo tenka laukti net porą savaičių. Rusijoje, Latvijoje ir Estijoje toks leidimas išduodamas tą pačią dieną.

„Jeigu į mūsų mugę kolekcininkas atsiveža paveikslą iš Latvijos ir jo neparduoda, veždamas tą paveikslą atgal gali būti pasodintas į kalėjimą“, – aiškino A.Gaidamavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.