Lietuvos vadovai sveikina Moldovą su Nepriklausomybės metinėmis

[[ge:lrytas:lrytas:1159434]]

D.Grybauskaitė pabrėžė, kad Lietuva Moldovai yra pasirengusi ir toliau teikti visokeriopą paramą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
D.Grybauskaitė pabrėžė, kad Lietuva Moldovai yra pasirengusi ir toliau teikti visokeriopą paramą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2016, 9:40 AM, atnaujinta May 14, 2017, 7:35 PM

D.Grybauskaitė pabrėžė, kad Lietuva yra pasirengusi ir toliau teikti visokeriopą paramą tęsiant šiuo metu sėkmingai kartu vykdomą ekspertų ir visuomeninio bendradarbiavimo veiklą, stiprinant pilietinę visuomenę ir demokratines institucijas.

Šalies vadovės teigimu, minint reikšmingą valstybės Nepriklausomybės sukaktį, Lietuva išlieka tvirta europinio Moldovos pasirinkimo rėmėja ir partnere.

„Lietuvos žmonių palaikymą ir draugystę kartu su Moldovos piliečiais šiais metais simboliškai patvirtina ir Lietuvos karių dalyvavimas Moldovos nepriklausomybės ir laisvės šventėje“, – sakė D.Grybauskaitė.

Kaip pranešė Prezidentūra, šalies vadovė Moldovai bei visiems jos gyventojams palinkėjo neprarasti ryžto ir susitelkimo įveikiant iššūkius ir žengiant svarbiu reformų, laisvės ir demokratijos keliu.

„Prieš dvidešimt penkerius metus Moldovos žmonės Nepriklausomybės deklaracijoje pareiškė savo apsisprendimą kurti nepriklausomą, suverenią ir demokratišką valstybę. Tvirtai remiame jūsų europinės integracijos siekius ir esame pasirengę padėti reformų kelyje“, – sveikinimo laiške sako premjeras A.Butkevičius.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė sakė, jog yra įsitikinusi, kad Lietuvos ir Moldovos parlamentai galėtų svariai prisidėti prie abi šalis siejančių draugiškų ir glaudžių politinių, ekonominių ir kultūrinių ryšių stiprinimo.

„Norėčiau palinkėti Jūsų šaliai ir toliau kryptingai dėti pastangas kuriant atvirą, demokratišką ir modernią valstybę ir siekiant glaudesnių ryšių su Europos Sąjunga, o mes esame pasirengę padėti Jums visomis išgalėmis“, – teigia Lietuvos parlamento vadovė išsiųstame sveikinime.

Po Sovietų Sąjungos žlugimo 1991 metų rugpjūčio 27 dieną Moldova paskelbė Nepriklausomybę, šalis dabar siekia tapti Europos Sąjungos nare.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.