Nerišlūs sakiniai išsklaidė bet kokias abejones dėl girtumo

Sekmadienį prieš vidurnaktį triukšmingai baigėsi Lazdijų rajono savivaldybės administracijos pastate ketvirtame aukšte įsikūrusios Lazdijų-Druskininkų vienmandatės rinkimų apygardos komisijos darbas pakartotinio balsavimo dieną.

Atvežtas į ligoninę V.Pilvinis čia sugebėjo nuo jų pasislėpti ir užsirakinti izoliatoriuje
Atvežtas į ligoninę V.Pilvinis čia sugebėjo nuo jų pasislėpti ir užsirakinti izoliatoriuje
Nerišlūs sakiniai išsklaidė bet kokias abejones dėl girtumo.
Nerišlūs sakiniai išsklaidė bet kokias abejones dėl girtumo.
Nerišlūs sakiniai išsklaidė bet kokias abejones dėl girtumo.
Nerišlūs sakiniai išsklaidė bet kokias abejones dėl girtumo.
Daugiau nuotraukų (3)

Genovaitė Rafanavičienė

Oct 24, 2016, 8:06 PM, atnaujinta May 10, 2017, 6:38 AM

Policijos pareigūnai, gavę pranešimą apie tai, kad komisijos pirmininkas ir nariai gali būti neblaivūs, atskubėjo patikrinti, tačiau nelengvai jiems sekėsi tai daryti.

Iš vienuolikos narių šeši buvo visiškai blaivūs, trims nustatytas 0,08, 0,16 ir 0,4 promilės girtumas, bet nei vienas negalėjo pasakyti, kur dingo dešimtas.

Mačiusieji jį sprunkantį iš pastato neabejojo, kad galėjo būti stipriai apgirtęs.

Pareigūnams apie šį savivaldybės administracijos direktoriaus į komisiją deleguotą narį, švietimo skyriaus vyriausiąjį specialistą Dalių Mockevičių nieko negalėjo pridurti ir Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos deleguotas komisijos pirmininkas Vidmantas Pilvinis, taip pat dirbantis savivaldybėje investicijų skyriaus vedėju, nes buvo rastas jo kabinete snaudžiantis prie stalo, o prižadintas pats atrodė smarkiai apgirtęs.

Pasitikrinti alkotesteriu jis atsisakė, bet sutiko važiuoti į ligoninę duoti kraujo mėginio blaivumui nustatyti.

Policijos pareigūnų atvežtas į ligoninę V.Pilvinis čia sugebėjo nuo jų pasislėpti ir užsirakinti izoliatoriuje, iš kur buvo iškrapštytas tik staliui išlaužus duris. Ir tuomet jau sutiko leisti paimti kraujo mėginį.

Tyrimui mėginys išvežtas į Vilnių, nes Lazdijų ligoninė neturi licencijos atlikti kraujo tyrimus blaivumui nustatyti. Rezultatai turėtų būti žinomi daugiau kaip po paros.

Užsirakinęs šis rinkimų apygardos komisijos pirmininkas spėjo paskambinti Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkui Zenonui Vaigauskui ir pasiguosti, kad jis persekiojamas.

„V.Pilvinis su manimi kalbėjo labai nerišliai ir familiariai, todėl pats išsklaidė bet kokias abejones dėl girtumo. Paprašiau neblaiviam netrukdyti apygardos komisijos darbui ir pareigas perduoti pavaduotojui. O ryte atsiųsti pasiaiškinimą elektroniniu paštu. Dar prieš aštuntą valandą jį gavau. Neprisipažįsta, kad buvo girtas. Teisinasi, jog labai pavargo apvažiavęs visas apylinkes, todėl po vakarienės savo kabinete nusprendė nusnausti.

Atseit pradėjo suktis galva ir negalėjo susivaldyti, kai staiga buvo pažadintas policijos pareigūnų ir išvydo filmavimo kamerą. V.Pilvinis teigia, jog rinkimus pralaimėjusi pusė taip su juo pasielgė, nes nenori susitaikyti su rezultatu. Bet, manau, nebe pirmą kartą rinkimų apygardos komisijai vadovavęs pirmininkas pats pabaigė šią savo karjerą visiems laikams“, – sakė VRK pirmininkas Z.Vaigauskas.

Įvykio Lazdijų savivaldybės pastate ir ligoninėje aplinkybių patikslinimą atlikęs Lazdijų rajono policijos komisariatas surinko duomenis ir visą medžiagą šiandien perduos VRK, nes matyti akivaizdžios aplinkybės dėl drausminės atsakomybės. Bet ir pats komisariatas pasiliko teisę spręsti, ar V.Pilvinis savo elgesiu nepadarė administracinių teisės pažeidimų, nes tokių požymių yra.

Pirmadienį ryte pasirodęs savivaldybėje investicijų skyriaus vedėjas V.Pilvinis trumpam buvo užsukęs į posėdžių salę, kur vyksta administracijos pasitarimai. Ir dar prieš jo pradžią iš tribūnos bandė aiškinti bendradarbiams, jog rinkimų dienos pabaigoje buvo blaivus, nes teko nuvažiuoti apie 300 kilometrų, todėl nuėjo į savo kabinetą pamiegoti.

Savivaldybės administracijos direktorius Audrius Klėjus tikino į pasitarimą pavėlavęs kelias minutes, todėl V.Pilvinio posėdžių salėje nebematė. Bet darbo pradžioje jį sutiko koridoriuje ir dar nieko nežinodamas apie naktinius rinkimų komisijos nuotykius manė, jog pirmininkas kaip įprastai ką tik baigė darbą.

„Man jis neatrodė neblaivus ar stipriai pagiriotas. Šiandien V.Pilvinis penkioms dienoms išėjo nemokamų atostogų po darbo komisijoje. Tokį jo prašymą pasirašiau praėjusį penktadienį, o buvome tai aptarę dar trečiadienį.

Išgirdęs apie įtarimus, kad vakar vakare galėjo būti stipriai neblaivus ir kitas komisijos narys švietimo skyriaus vyriausiasis inspektorius D.Mockevičius, prieš darbo pradžią pasikviečiau jį į kabinetą ir paprašiau pūsti į alkotesterį. Tokį turime savivaldybėje. Parodė visus nulius.

Jei paaiškės, kad V.Pilvinis savivaldybės pastate net nedarbo metu buvo neblaivus, svarstysime, ar jis gali toliau dirbti“, – tvirtino administracijos direktorius.

Kova už blaivybe pagarsėjęs Lazdijų meras Artūras Margelis, pasiekęs, kad alkoholiu nebūtų prekiaujama įvairiose renginiuose ir arčiau kaip 500 metrų nuo švietimo įstaigų, taip pat neigiamai vertintų tokį savivaldybės darbuotojo elgesį, jei paaiškėtų, kad ji tikrai buvo neblaivus šiame pastate ar net čia vartojo alkoholį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.