B. Ropė: „Nemanau, kad šiandien esu tinkamiausias kandidatas į premjerus“

Europarlamentaras, Lietuvos

Europarlamentaras Bronis Ropė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Europarlamentaras Bronis Ropė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2016, 1:12 PM, atnaujinta May 10, 2017, 5:57 AM

Pasak politiko, partijoje toks variantas, kad jis gali užimti premjero poziciją, svarstytas dar prieš porą mėnesių, bet į tai rimtai nežiūrėta.

„Bet aš tada nelabai dar ir dėmesio kreipiau, nes reitingai nebuvo labai dideli, kad turėsime didelę įtaką. Bet dabar, kai pirmininkas tokį pasiūlymą kelia, kad jeigu susiklostytų taip, jog turėtume Seimo pirmininko ir premjero pozicijas, tai tokiu atveju negaliu užimti Seimo Pirmininko (posto. – ELTA), tai gali tik S. Skvernelis arba kitas Seimo narys, o man jis kalba apie šitą siūlymą“, – Eltai telefonu iš Strasbūro sakė B. Ropė.

Europos Parlamento narys teigė esąs dėkingas LVŽS pirmininkui R. Karbauskiui už siūlymą vadovauti Vyriausybei, bet būtų linkęs jo atsisakyti.

„Aš, žinoma, dėkingas pirmininkui už tokį pasiūlymą ir įvertinimą, bet manau, kad tai yra svarbus ir atsakingas darbas, reikalingas išmanymas ir patirtis, tarptautiniai dalykai ir t.t., tai nemanau, kad aš esu tinkamiausias šiandieną kandidatas, galbūt kaip vienas iš variantų“, – teigė B. Ropė.

LVŽS valdybos narys manė, kad partija į premjero postą ras tinkamiausią kandidatą. Tai, anot B. Ropės, priklausys nuo to, kokia bus suderėta valdančioji koalicija, kokie norai bei pageidavimai bus iš koalicijos parterių, galų gale – ir Prezidentės. Be to, partija į rinkimus ėjusi ne dėl postų, o vertybių ir programų.

„Aš šiandieną nesakau, kad jau pasiruošęs, noriu ir dedu mandatą ir rytoj važiuoju jau derėtis. (...) Aš tikrai nesiveržiu, netrokštu, bet gyvenime kartais visko būna“, – kalbėjo B. Ropė.

Europarlamentaras, dirbantis EP Žaliųjų frakcijoje/Europos laisvajame aljanse, tikino, kad per EP rinkimus jis davęs įsipareigojimą, kad LŽVS atstovaus žemės ūkiui ir kaimui, nes iki šiol kiti Lietuvos europarlamentarai šiai sričiai atstovauti nenorėjo.

„Dirbu, kontaktuoju su visomis žemdirbių organizacijomis ir stengiuosi jiems padėti dėl kylančių klausimų ir didesnių priekaištų iš jų neturiu. Tai, manau, kad ir toliau galėčiau užsiiminėti šita veikla“, – neabejojo EP narys.

R. Karbauskis portalo alfa.lt konferencijoje antradienį pareiškė, kad B.Ropė dar nėra sutikęs tapti būti Premjeru, ir neatmetė, kad Vyriausybės vadovu gali būti ir nepartinis asmuo.

2014-aisiais metais vykusiuose EP rinkimuose LVŽS pelnė vieną mandatą. EP nariu turėjo tapti R. Karbauskis, bet atsisakė, ir šią vietą užėmė ilgametis Ignalinos rajono meras ir vienas iš Lietuvos savivaldybių asociacijos lyderių B. Ropė.

B. Ropei atsisakius EP mandato, jis atitektų kitam po jo partijos sąraše einančiam asmeniui – tai būtų Dainius Kepenis. D. Kepenis per šiuos rinkimus buvo išrinktas į Seimą. Sąraše po D. Kepenio – Mindaugas Maciulevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.