R.Šimašius: „Koalicijoje su „valstiečiais“ nedalyvausime“

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS), antradienį susėdusi prie derybų stalo su konservatoriais, išgirdo, kad konservatoriai nemato koalicijos su socialdemokratais ir be liberalų partijos į valdžią neketina žengti. Apie tai, ar dalyvautų koalicijoje su „valstiečiais“ savo nuomonę išsakė ir liberalai.

R.Šimašius: „Koalicijoje su „valstiečiais“ nedalyvausime“<br>R. Danisevičiaus nuotr.
R.Šimašius: „Koalicijoje su „valstiečiais“ nedalyvausime“<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2016, 5:13 PM, atnaujinta May 10, 2017, 5:17 AM

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Remigijus Šimašius savo feisbuko paskyroje parašė:

„Labai malonu, kad kolegos konservatoriai mano, jog tik mes, liberalai, galime juos apsaugoti nuo pavojingų užkratų, jei jie eis į koaliciją su valstiečiais.

Tačiau noriu aiškiai ir vienareikšmiškai pasakyti – ekonominis socializmas ir asmens laisvių ribojimai nėra tai, kas tinkama Lietuvai. Todėl liksime ištikimi savo rinkėjams ir oponuosime šioms idėjoms, kad ir kas jas teigtų. Jokioje koalicijoje, kuri paremta tokiomis idėjomis, nedalyvausime“, – rašė R.Šimašius.

Antradienį „valstiečiai“ susitiko su konservatorių ir socialdemokratų derybų atstovais ir tarėsi dėl koalicijos formavimo.

Po ilgų diskusijų, LVŽS konsultacijų grupės koordinatorius parlamentaras Povilas Urbšys pripažino, kad iš anksto buvo jaučiama konservatorių nuostata, kad jie nenori eiti į poziciją.

„Valstiečių“ derybininkas pripažino, kad visiškai kitoks pokalbis vyko su socialdemokratais. Jų ir socialdemokratų partijos požiūriai dėl programų daugeliu atveju sutapo ir buvo tik nedidelių skirtumai, kuriuos galima išspręsti.

Socialdemokratai dėl koalicijos sudarymo turėtų apsispręsti iki penktadienio ir pateikti „valstiečiams“ savo galutinį apsisprendimą. Pastarieji ketina pasitarti su partijos pirmininku Ramūnu Karbauskiu, Sauliumi Skverneliu ir kitos savaitės pradžioje priimti galutinį nutarimą dėl koalicijos formavimo.

LVŽS per Seimo rinkimus užsitikrino 56 parlamentarų mandatus, konservatoriai Seimo rinkimuose iškovojo 31 mandatą, socialdemokratai – 17 mandatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.