Socialdemokratai nori dirbti opozicijoje: nesijungs su „valstiečiais“?

Socialdemokratai svarsto, ar jungtis su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ir sudaryti koaliciją. Premjeras yra linkęs eiti į opoziciją. Penktadienį socialdemokratai prezidiumo posėdyje tars galutinį žodį dėl koalicijos formavimo.

Premjeras nenori jungtis su „valstiečiais“?<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Premjeras nenori jungtis su „valstiečiais“?<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-27 08:24, atnaujinta 2017-05-10 03:24

„Partijoje yra įvairių nuomonių. Vieni pasisako už tai, kad dirbtume opozicijoje, kiti – pozicijoje“, – „Žinių radijuje“ kalbėjo premjeras A.Butkevičius.

Paklausus, kokia asmeninė premjero nuomonė dėl koalicijos formavimo, jis teigė, kad geriau liktų opozicijoje: „Išsakyta 70 proc. opozicijai, o 30 proc. pozicijai. Matau, kas vyksta su konservatoriais, tai laukas stipriai keičiasi, ir mūsų partija elgsis atsakingai.

Suprantame, kad „valstiečiai“ gavo daugiausia rinkėjų balsų. Gerbiame visuomenės pasirinkimą ir tikrai  nebūsime ta partija, kuri trukdytų ir pasakytų, kad partijai nepavyksta sudaryti koalicijos. Mums dabar labai svarbu išgirsti, ką jie artimiausiu metu ruošiasi įgyvendinti. Mes niekada nebūsime priešai mūsų žmonėms, kurie nori tam tikrų pokyčių. Elgsimės pragmatiškai, atsakingai ir solidžiai“, – kalbėjo premjeras.

Premjeras teigė nustebęs, kai trečiadienį naujienų portaluose išvydo informaciją apie jo susitikimą su „valstiečių“ lyderiu Sauliumi Skverneliu.

„Vakar labai smagiai pasijuokiau, kai portaluose pamačiau pono S.Skvernelio apsilankymą pas mane. Išėjau iš „Žinių radijo“ ir sutikau. Daugelis žmonių matė, kad kavos atsigėrėme, pasikalbėjome.

Prasidėjo spėliojimai ir įtarinėjimai, tarsi būtų negalima ateiti vienas pas kitą“, – stebėjosi premjeras.

Penktadienį Lietuvos socialdemokratų partijos prezidiumas svarstys, ar parlamente jie pasiryžę dirbti opozicijoje, ar dalyvaus formuojant valdančiąją koaliciją, jeigu sulauks tokio kvietimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: pabėgėlių integracija – nauda ar žala darbo rinkai?