Lietuvos ambasadorius Maskvoje pagerbė sovietinių politinių represijų aukas

Rusijoje minint Sovietinių

Rusijoje minint Sovietinių politinių represijų aukų atminimo dieną, Lietuvos ambasadorius Remigijus Motuzas su kitų šalių diplomatais Maskvoje dalyvavo tūkstančiams politinių aukų apgerbti skirtuose renginiuose.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Rusijoje minint Sovietinių politinių represijų aukų atminimo dieną, Lietuvos ambasadorius Remigijus Motuzas su kitų šalių diplomatais Maskvoje dalyvavo tūkstančiams politinių aukų apgerbti skirtuose renginiuose.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2016, 2:39 PM, atnaujinta May 9, 2017, 8:45 PM

Šeštadienį R.Motuzas su kitų Europos Sąjungos valstybių ambasadoriais ir diplomatais Maskvoje dalyvavo tarptautinės organizacijos „Memorial“ surengtoje akcijoje „Vardų grąžinimas“, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Prie Soloveckij akmens viena po kitos skaitytos sovietinio teroro aukų pavardės. R.Motuzas kartu su kitais diplomatais nužudytuosius pagerbė tylos minute ir padėjo gėlių ant paminklinio akmens.

Per teroro metus vien Maskvoje buvo nužudyta daugiau kaip 40 tūkst. žmonių, tarp jų ir lietuvių.

Sekmadienį ambasadorius dalyvavo memorialinio mokslo iš švietimo centro „Butovas“ organizuotoje akcijoje „Mūsų atminties balsas“. Butovo poligone ambasadorius su nevyriausybinių organizacijų atstovais, nukentėjusiųjų giminaičiais ir užsienio valstybių diplomatais skaitė nužudytųjų pavardes, paminėjo ir lietuvius, kurių čia buvo nužudyta ir palaidota bendroje duobėje daugiau kaip 600.

Butove, kuriame iš viso sušaudyta daugiau kaip 20 tūkst. įvairių tautybių, religijų ir politinių įsitikinimų nekaltų žmonių, šių metų liepos 18 dieną lankėsi ir „Misija Sibiras 2016“ dalyviai, prieš išvykdami į Igarką tvarkyti lietuvių tremtinių kapus.

Rusijos Aukščiausioji Taryba, atsižvelgdama į buvusių politinių kalinių ir nevyriausybinių organizacijų pasiūlymą, spalio 30-ąją yra paskelbusi Sovietinių politinių represijų aukų atminimo diena, tačiau ji iki šiol pažymima tik nevyriausybinių organizacijų pastangomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.