Amerika – toli, o papročiai – artimi

Ameriką ne tik prisivijome, bet jau ir pralenkėme.

Daugiau nuotraukų (1)

Arvydas Lekavičius

2016-11-16 06:58, atnaujinta 2017-04-17 20:43

Ne žemės derlumu, ne šalies gražumu ir ne pilių ar miestų tvirtumu, kaip rašė M.Daukša. Užtat specialiųjų tarnybų uolumu – tikrai.

JAV prezidento rinkimus prapylusi H.Clinton smūgį žemiau juostos patyrė likus daugiau nei savaitei iki jų, kai Federalinis tyrimų biuras paviešino, kad atnaujina jau pamirštą bylą.

Mat kai buvusio JAV prezidento žmona ėjo valstybės sekretoriaus pareigas, ji naudojosi privačiu elektroniniu paštu. Pas mus nelabai kas ir susigaudytų, kokia čia nuodėmė. Amerikai užteko – ėmė ir išrinko D.Trumpą.

Lietuvoje uolioji teisėsauga dar gerokai iki Seimo rinkimų ėmė traukti neva nešvarias šalies valdovei nepatinkančių politikų paklodes.

Pavyzdžiui, pakedeno Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) Vijūnėlės dvarą. Nieko neteisėto neaptiko, užtat purvais apdrabstė tuos, kuriuos reikėjo.

Paskui driokst! – Eligijus Masiulis su pinigų prikimšta „Stumbro“ gėrimo dėžute ir V.Gapšys su mistiniu kyšiu. Ar šioje istorijoje tikrai buvo kokių nors rimtų įkalčių, niekas iki šiol nežino, užtat liberalams teko karštligiškai ieškoti naujo vedlio, o „darbiečiams“ – likti be mandatų.

Pyst! – krata pas aktyviausią „tvarkiečių“ politiką P.Gražulį.

Rimo ir nurimo visas skandalas dėl užkrėstų koldūnų, tik štai Petras savo Gargždų tvirtovėje neteko rinkėjų pasitikėjimo ir praslydo į Seimą tik partijos sąraše.

Kepštelėjo STT ir konservatoriams, sulaikiusi jų deleguotą rinkimų komisijos narį dėl galimo kyšininkavimo. Smulki žuvelė, bet vis tiek buvo parodyta, kas čia užsako muziką ir kas groja pirmuoju smuiku.

Praslydo tik „žaliavalstiečiai“. Nejau ten visi – be menkiausios nuodėmės? Vargu.

Taigi reikės jiems stengtis ir neužsitraukti rūstybės iš viršaus, kad nebūtų užsiundyti paklusnūs kandžiotojai.

Užtat dabar ir Lietuvoje, ir Amerikoje kultūra turėtų suklestėti. Bent jau politinių trilerių rašytojams ir sąmokslo apie teisėsaugos įtaką politikai teorijų kūrėjams medžiagos įkvėpimui – per akis. Tiek šiapus, tiek anapus Atlanto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas