Neapginsi savų – naktį lauk smūgio

Kai pats trilinkas skubi atsukti antrą skruostą ar ant priešo šakių meti savus, neabejok, jog kada nors antrasis likimo lazdos galas smogs tau pačiam. O tą lazdą laikys tų pačių saviškių rankos. Juk tuos, kurie neatlaiko smūgio, muša visi.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2016, 6:44 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 6:28 PM

Pavyzdžiui, vienas paskutinių tai padarė kairiųjų lyderį premjerą A.Butkevičių jo tėvonijoje Vilkaviškyje per Seimo rinkimus nukirtęs profesionalus kovotojas K.Smirnovas.

O kodėl socialdemokratų vadovas bent kol kas neatsisės į Seimo vicepirmininko kėdę? Todėl, kad vieną šios savaitės naktį gavo į sprandą nuo saviškių.

Priežasčių, dėl ko taip smūgiavo bičiuliai, – ne viena. Tačiau karingiausius kairiuosius bene labiausiai iš kantrybės išvedė jų vado nuolankumas, akis badęs beveik visą kadenciją. Prisiminkime.

Nėręs į krūmus per prezidento rinkimus pavertė socialdemokratus klounais ir atvėrė tiesų kelią į antrąją kadenciją D.Grybauskaitei.

Kaip pasveikinimą su pergale įteikė prezidentei visą puokštę viceministrų galvų iš mistinio juodojo sąrašo. Po to vieną po kito atidavė ministrų postus.

Strimgalviais atsiribojo nuo vieno pagrindinių bendražygių šalies savivaldoje, Druskininkų mero R.Malinausko, kurį prezidentė ir opozicija panaudojo tik kaip pretekstą atakuoti visą Vyriausybę.

Prezidentei pataikaudamas surado būdą, kaip be ceremonijų atsikratyti Valstybinės maisto ir veterinarijos direktoriaus J.Miliaus, kurį gyrė visa Europa.

Ir dažniausiai visi tie tūpčiojimai, linkčiojimai – siekiant ramybės sau.

Jau atrodė, kad Seimo rinkimų laimėtojui R.Karbauskiui palinkčiojęs A.Butkevičius parlamente toliau ramiai jos jei ne ant karjeros žirgo, tai bent ant kuino. Bet ir nuo šio buvo nublokštas. Pasakos pabaiga?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.