Artėja Kauno šlovės dienos?

Daugelį metų Kaunas, kauniečiai ir visa miesto valdžia buvo tapę pašaipų taikiniu. Atrodė, kad kitaip ir negali būti, o gyvenimas Kaune be paliovos tekės žemyn upe arba net nugrims į upės dugną kažkur Nemuno ir Neries santakoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 20, 2016, 6:00 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 12:31 PM

Vis dėlto Kaune kažkas atsitiko. Naujausia bendrovės „Vilmorus“ apklausa atskleidė neįtikėtiną dalyką – palankiausiai vertinamų šalies visuomenės veikėjų sąraše Kauno meras V.Matijošaitis užėmė trečiąją vietą ir aplenkė net sostinės merą R.Šimašių.

Galima svarstyti, kad apklausos nėra tikrovės atspindys, tačiau apie tokias aukštumas negalėjo svajoti joks kitas Kauno meras. Dažniausiai jie atsidurdavo sąrašo gale. Apklausoje dalyvavo visos šalies gyventojai, o tai reiškia, kad net toli nuo šio miesto gyvenantys žmonės mato ir girdi, kas vyksta Kaune.

Galbūt V.Matijošaitis pernelyg daug giriasi savo komandos nuveiktais darbais? Galbūt, tačiau kitų miestų vadovams neuždrausta elgtis taip pat, o mero oponentai gali be paliovos skelbti apie atskleistas negeroves. Jeigu tik pavyks jų užtikti.

V.Matijošaitis – ne vienintelis pastarosiomis dienomis Kauną garsinantis žmogus. Vieną svarbiausių valstybės postų – Seimo pirmininko kėdę – užėmė Aleksandro Stulginskio universiteto profesorius V.Pranckietis.

Politikos naujokas ir žinomas agronomas viešai pareiškė neiškeisiantis savo žalumoje skęstančių namų Ringauduose į būstą sostinėje. Belieka tikėtis, kad V.Pranckietis tikrai neužmirš kelio į namus ir neliks abejingas, kai Seimo nariai spręs Kaunui svarbius reikalus.

Dar įdomiau, kuo pavirs bendras Kauno mero V.Matijošaičio ir Seime įsitvirtinusios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderių R.Karbauskio bei S.Skvernelio projektas. Bičiuliais jų negalima pavadinti, tačiau kažkokio indėlio į Kauno gerovę galima tikėtis.

Visai ne todėl, kad abu partijos lyderiai jaustų skolą Kauno merui už paramą rinkimų metu, greičiau – dėl jų pačių sąsajų su šiuo miestu. Kaune gimusio S.Skvernelio gyslomis turbūt teka nemažai kauniečio kraujo, o šešėliniu Seimo vadovu vadinamas R.Karbauskis giliai įleidęs šaknis Kaune – šiame mieste lig šiol praleisdavo daugiausia laiko, Kaune įsikūrusios kelios politiko valdomos bendrovės.

Seimo ar Vyriausybės nariai nepadės suremontuoti Kauno gatvių ar atnaujinti daugiabučių, tačiau jų parama gyvybiškai svarbi, kai sprendžiami strateginiai klausimai, gali uždegti šviesą svarbiems projektams, o jų gausa Kaunas negali skųstis.

Lig šiol Kaunas labiausiai galėjo didžiuotis vienu politikos aukštumų pasiekusiu žmogumi – prezidentu V.Adamkumi. Šis taip pat visada didžiuodavosi savo gimtuoju miestu ir neslėpė nostalgijos Kaunui.

Prezidentui V.Adamkui baigus kadenciją, niekada anksčiau aukščiausiuose šalies postuose nebuvo tiek su Kaunu susijusių žmonių. Galima abejoti jų gebėjimais ir galimybėmis, tačiau geresnių specialistų turbūt nepavyko surasti.

Galbūt 2019-aisiais vyksiančiuose rinkimuose kauniečiai norės ir prezidento poste vėl matyti saviškį?

„Laikinoji sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.