D. Grybauskaitė: „Svarbu, kad JAV liktų lydere saugumo architektūroje“

JAV visada buvo demokratijos,

Pasak D.Grybauskaitės, dabartiniai Vakarų ir Rusijos santykiai yra labiausiai įtempti nuo Šaltojo karo pabaigos.<br>Stop kadras.
Pasak D.Grybauskaitės, dabartiniai Vakarų ir Rusijos santykiai yra labiausiai įtempti nuo Šaltojo karo pabaigos.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 20, 2016, 3:27 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 11:53 AM

„Svarbu, kad JAV liktų lydere užtikrinant saugumą pasaulyje“, – interviu JAV televizijos stočiai CNN sakė Lietuvos vadovė. Pokalbio įrašą BNS perdavė prezidentūra.

„Mes norėtume matyti JAV kaip vieną svarbiausių pasaulio valstybių, ypač saugumo architektūroje“, – teigė prezidentė ir pabrėžė, kad JAV neturėtų prarasti turimų pozicijų.

Pasak D.Grybauskaitės, dabartiniai Vakarų ir Rusijos santykiai yra labiausiai įtempti nuo Šaltojo karo pabaigos. Anot jos, Lietuva yra pasiruošusi visiems įmanomiems scenarijams.

„Mes pasiruošę bet kam, žinome, kokia nenuspėjama ir pavojinga yra mūsų kaimynystė, bet jau esame pripratę gyventi tokiomis sąlygomis. Investuojame į savo saugumą, gynybą ir tarptautinius santykius. Neleisime, kad pasikartotų prieškario ir įvykiai po Antrojo pasaulio karo, kai nesigynėme ir leidome Rusijos pajėgoms įžengti į savo teritoriją. Tai niekada nepasikartos“, – tvirtino Lietuvos vadovė.

Ji taip pat teigė, kad Lietuva pasitiki Amerika, nepaisant to, kokia administracija ją valdo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.