Moksleiviai pradeda diskusijas, kaip suvienyti Europos Sąjungą

Lapkričio 21–25 d. septyniolikoje Lietuvos miestų moksleiviai varžysis savo idėjomis, kaip jauni žmonės gali suvienyti Europos Sąjungą. Tai Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje ir Jaunimo Europos komandos (JEK) narių įgyvendinamo nacionalinio projekto „Eurodebatai“ renginiai.

Moksleiviai pradeda diskusijas, kaip suvienyti Europos Sąjungą<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Moksleiviai pradeda diskusijas, kaip suvienyti Europos Sąjungą<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 21, 2016, 9:06 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 11:09 AM

„Europos Sąjungos ateitis priklauso ne vien nuo jos atsparumo vidaus ir išorės grėsmėms bei gebėjimo spręsti globalias problemas, bet ir nuo pasirengimo keistis ir atgauti žmonių pasitikėjimą, ypač jaunosios kartos. Todėl „Eurodebatuose“ iš jaunų žmonių lauksime minčių apie visų mūsų Europos ateitį ir atvirose diskusijoje ieškosime atsakymų, kaip stiprinti Europos Sąjungą ir išlaikyti jos vienybę“, – sakė Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius. Debatuose dalyvaus vyresniųjų klasių moksleiviai, panorę pasigalynėti savo idėjomis su savo miesto ir visos Lietuvos bendraamžiais. Renginius kviečiami stebėti visi norintys. Dalyvių idėjas ir gebėjimą argumentuotai diskutuoti vertins miestų merai ar kiti savivaldos atstovai, jaunimo organizacijų lyderiai, mokytojai.

Miestų renginių nugalėtojai bus pakviesti dalyvauti gruodžio 12 d. Europos namuose Vilniuje vyksiančiame „Eurodebatų“ finale, kur juos vertins žinomi ekonomistai, žurnalistai, Europos Sąjungos ir viešojo kalbėjimo ekspertai. Pasirengti finalui dalyviams padės išvakarėse rengiami viešojo kalbėjimo mokymai ir vakarienė su „Humoro klubo“ nariais.

Išsamesnė informacija apie renginius: https://bit.ly/eurodebatai2016

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.