(Ne)tikėta R.Karbauskio užduotis – išblaivinti savo blaivininkus

Jokių girtuoklysčių, paleistuvysčių ir iškrypimų! Su tokiais dorybės ir išblaivinimo obalsiais atėjo blaivininko, ūkininko ir tautininko (kultūrine prasme) Ramūno Karbauskio įkvėpta nauja įstatymų leidėjų karta.

R.Karbauskio rūpesčiu praėjusį šeštadienį samdytas autobusas vežė blaivybės riterio darbuotojus į Kauno „Žalgirio“ areną pasiklausyti praėjusio amžiaus 90-ųjų „gabalų“.
R.Karbauskio rūpesčiu praėjusį šeštadienį samdytas autobusas vežė blaivybės riterio darbuotojus į Kauno „Žalgirio“ areną pasiklausyti praėjusio amžiaus 90-ųjų „gabalų“.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 22, 2016, 5:43 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 9:56 AM

Bet, anot vieno poeto, ne taip sunku vėliavą iškelti, kaip ją per kasdienybę nešti. Negerti (ko nors svaigaus) kiekvieną dieną nėra labai jau sunkus uždavinys. Didžiajai daugumai, net bradauskinio gyvenimo būdo socialdemokratams.

Bet negerti, net alaus bokalo, NĖ VIENOS dienos per ketverius kadencijos metus? Siaubas.

Pačiam R.Karbauskiui ir Aurelijui Verygai – bepigu, jie abstinentai fundamentalistai, šia prasme galėtų prilygti „Islamo valstybės“ nuostatoms.

Bet ar sveiki, stiprūs, užgrūdintomis kepenimis kaimo vyrai ir moterys, laukų artojai ir audėjėlės lengva ranka atstums lietuviško alaus bokalą? Taurelę degtinėlės, užgerti kąsniui lašinukų su rupia kaimiška duona ir svogūnu... Et! Visa tai juk savotiškas kultūros paveldas, tradicijų tęstinumas.

Uždrausti gerti alkoholį galima, kaip ir mylėti svetimą žmoną/vyrą, bet širdžiai juk neįsakysi.

Naujasis Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis – Aleksandro Stulginskio universiteto profesorius. Ilgą laiką ši žemės ūkio specialistus rengianti aukštoji mokykla buvo žinoma kaip Lietuvos žemės ūkio akademija (LŽŪA). Paprastai, liaudiškai tariant – „žemkė“.

V.Pranckiečio kartos (ir vėlesnės) „žemkės“ studentai garsėjo kaip ištvermingiausi alaus gėrikai legendinėje Kauno „Gildijos“ aludėje. Pertvarkos, laisvėjimo laikais LŽŪA studentai buvo sukūrę kažką panašaus į pankroko grupę, trumpai išgarsėjusią hitu „Trylika bokalų“.

Jau pirmos dienos Seime parodė, kad perkirsti tradicijos virkštelė bus sunku. Pasklido kalbos, kad po praėjusią savaitę vykusių mokymų parlamento rūmuose, kabinetuose slapčia pasivaišino ir senieji socialdemokratai, ir naujieji „valstiečiai“. Sako, vienas jų net žadėtą komiteto pirmininko postą pragėrė.

R.Karbauskio rūpesčiu praėjusį šeštadienį samdytas autobusas vežė blaivybės riterio darbuotojus į Kauno „Žalgirio“ areną pasiklausyti praėjusio amžiaus 90-ųjų „gabalų“. Sako, autobuse buvo linksma. Prieš koncertą ir po jo.

Žmonių iš rajonų ekskursijos ir išvykos į koncertus – taip pat tautinės subkultūros dalis. Be butelio „ant galvos“ čia retai apsieinama. Antraip kurių galų kažkur trenktis, juk televizorius namuose visi turime?

Ne, ne laikas dar svaigti švedišku socializmu, norvegiška blaivybe visoje Lietuvoje. Pirmiausiai „valstiečių“ vadas tegul saviškius nuo potraukio įkaušti tegul atpratina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.