Būsimi ministrai į Prezidentūrą eis su anglų kalbos vadovėliais?

Seimui ruošiantis balsuoti dėl Sauliaus Skvernelio patvirtinimo premjeru, vis dar laukiama žinių, kas sės į naujosios Vyriausybės ministrų kėdes. Prezidentės patarėjas vidaus politikai Mindaugas Lingė, „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“, paklaustas, kaip vertinama į premjerus siūlomo S.Skvernelio kandidatūra, kuriai konservatoriai jau pažėrė aštrios kritikos, sakė: „Matėme kandidato prisistatymą, bet realus planas turėtų būti pristatytas visuomenėje paskutiniame etape, Seimas nagrinės konkrečius siūlymus, tad matysime ir bendrą vaizdą. Matėme politiko prisistatymą, ką ir kaip jis ketina daryti.

Kandidatai į ministrus turės atitikti su kriterijus – profesionalumo ir kompetencijos.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Kandidatai į ministrus turės atitikti su kriterijus – profesionalumo ir kompetencijos.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2016, 7:22 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 9:46 AM

Anot jo, kritika „avansu“, kurios dabar sulaukia valdantieji, nėra pagrįsta.

Į klausimą, ar būsimai Vyriausybei pavyks išspręsti aktualiausias problemas, pašnekovas sakė: „Kol kas nematome pilnos Vyriausybės sudėties, bet žmogiškieji resursai labai svarbūs ir nuo komandos, jos užsidegimo priklauso tai, kokie bus rezultatai. Daugelis komandų dar formuojamos, ne tik premjero ir jo patarėjų“, – sakė M. Lingė.

Kalbėdamas apie tai, kokius kriterijus prezidentė kelia būsimiems ministrams, patarėjas teigė, kad naujovių čia nebus: „Kriterijai buvo ir lieka du – profesionalumas ir kompetencija. Žinoma, svarbu skaidrumo dalykai, žiūrėjimas, ar nėra kokių nors interesų... Asmenys, kurie pretenduoja į ministrus bus tikrinami specialiųjų tarnybų.“

Į klausimą, ar prezidentė šiemet tikrins kandidatų į ministrus anglų kalbos žinias, M. Lingė atsakė lakoniškai, kad tai patenka į profesionalumo kriterijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.