Karinių oro pajėgų vadas laikinai nušalinamas nuo pareigų

Antradienį laikinai einantis krašto apsaugos ministro pareigas Juozas Olekas pavedė Generalinei inspekcijai atlikti tarnybinį patikrinimą dėl galimai netinkamai sudarytų dviejų sraigtasparnių „Mi-8T“ kapitalinio remonto paslaugų pirkimo sutarčių, praneša Krašto apsaugos ministerija.

Karinių oro pajėgų vadas laikinai nušalinamas nuo pareigų.<br>P.Mantauto nuotr.
Karinių oro pajėgų vadas laikinai nušalinamas nuo pareigų.<br>P.Mantauto nuotr.
Karinių oro pajėgų vadas laikinai nušalinamas nuo pareigų.<br>Karinių oro pajėgų archyvo asociatyvi nuotr.
Karinių oro pajėgų vadas laikinai nušalinamas nuo pareigų.<br>Karinių oro pajėgų archyvo asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-11-22 14:14, atnaujinta 2017-04-17 08:53

Kol vyksta patikrinimas, nuo pareigų yra laikinai nušalinamas sutartis pasirašęs Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų vadas pulkininkas Audronis Navickas. Dvi sutartys dėl Lietuvos kariuomenės Karinėms oro pajėgoms priklausančių sraigtasparnių „Mi-8T“ kapitalinio remonto atlikimo su konkursą laimėjusia Lietuvos įmone „Helisota“ buvo pasirašytos šių metų spalio mėnesį.

Sutartyse nurodyta, kad tiekėjas darbų vykdymui pasitelkia vieną Rusijos Federacijos įmonę. Paaiškėjus šioms aplinkybėms, sutartys su „Helisota“ yra sustabdytos ir pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl sutarčių sudarymo aplinkybių. Sprendimą remontuoti sraigtasparnius „Mi-8T“ š. m. vasarį priėmė Krašto apsaugos ministerijos Gynybos resursų taryba, tačiau su sąlyga, kad jų remontą atliks ne Rusijos Federacijos įmonės. Lietuvos kariuomenės Karinės oro pajėgos sovietų gamybos sraigtasparnius „Mi-8T“ naudoja paieškos ir gelbėjimo darbų vykdymui, karių transportavimui ir kitoms funkcijoms.

2014 m. įsigijus tris naujus vakarietiškus AS365 „Dauphin“ sraigtasparnius, Karinės oro pajėgos jai pavestą paieškos ir gelbėjimo funkciją gali užtikrinti tik iš dalies.

Todėl buvo siūloma pratęsti dviejų sraigtasparnių „Mi-8T“ naudojimą, kol bus įsigyti vakarietiški sraigtasparniai. Naujų universalių sraigtasparnių įsigijimas planuojamas 2020 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.